tricolorul lmv csm bucuresti playoff

Campionatul masculin de volei – Divizia A1 – a ajuns în ultima fază a sezonului 2015/2016. La primul sezon în eşalon de elită al voleiului românesc, Tricolorul LMV Ploieşti va evolua în finala pentru locul al cincilea, după ce a trecut, în primul tur al playoffului, de CS Unirea Dej, cu 2-1 scor general.

 

Jucătorii pregătiţi de antrenorii Marian Anton şi Mădălin Marinescu se vor confrunta pentru locul 5 cu CSM Bucureşti, formaţie care a învins pe Volei Club Caransebeş în primul tur din playoff, scor 2-1 la general.

Ca urmare a acestui fapt, CSM Bucureşti (locul 8 la finalul primei faze din campionat) i-a luat locul formaţiei din Caransebeş (locul 5 în faza I) în ultima fază a Diviziei A1. Astfel, CSM Bucureşti va avea avantajul terenului propriu în duelul cu Tricolorul LMV Ploieşti, care se dispută după sistemul „cel mai bun din cinci jocuri”.

 

Prin urmare, primele două meciuri vor avea loc pe terenul formaţiei din Capitală, care evoluează în Sala „Unirea” din comuna Dobroeşti, judeţul Ilfov.

În faza I a campionatului, în meciurile directe, fiecare echipă a câştigat pe teren propriu. Ploieştenii s-au impus în tur, scor 3:2 (25:14, 17:25, 25:18, 19:25, 15:9). Bucureştenii au obţinut, apoi, victoria în retur, în penultima etapă, scor 3:0 (25:23, 25:21, 25:21), atunci când doar pentru CSM meciul mai avea miză.

Partidele vor fi arbitrate de gălăţenii George Grădinaru şi Florin Dimachi, iar observator din partea Federaţiei Române de Volei va fi Marian Păuşescu, din Bucureşti.

De menţionat că în duelul pentru titlul naţional se vor confrunta SCM U Craiova şi Volei Municipal Zalău, primele clasate şi la sfârşitul fazei preliminare, primele meciuri din finală fiind programate, în Oltenia, pe 17 aprilie (ora 13.00), respectiv 18 aprilie (ora 20.00).

Medaliile de bronz şi le vor disputa echipele CS Arcada Galaţi şi Ştiinţa Explorări Baia Mare, primele jocuri fiind programate luni şi marţi.