volei

Aseară, Complexul Sportiv „Tel George Junior” a găzduit meciul decisiv din confruntarea dintre Tricolorul LMV Ploieşti şi CS Unirea Dej, contând pentru prima fază a playoffului Diviziei A1 la volei masculin, turneul pentru locurile 5-8.

După ce Tricolorul LMV s-a impus în primul joc, disputat pe teren propriu, cu 3:0, CS Unirea Dej a egalat, câștigând partida din Ardeal, cu 3:1. Astfel că s-a ajuns la jocul decisiv, care a avut loc la Ploieşti datorită clasării Tricolorului LMV pe locul al şaselea, faţă de poziţia a şaptea pe care s-a situat CS Unirea Dej, la finalul primei faze a campionatului.

În jocul din această seară, antrenorii Marian Anton şi Mădălin Marinescu au început jocul în formula Tomi Rumpunen, Tudorel Farcaș, Gjoko Josifov, Sergiu Stancu, Andrei Grigoraș, Cosmin Ghimeș (cpt.) – Alexandru Călin. Au mai jucat apoi Vladan Aleksic, Florin Voinea, Ștefan Someșan, Cristian Imhoff.

 

De partea cealaltă, antrenorul Ovidiu Macarie i-a introdus pe teren pe Codrin Mocanu, Daniel Rocamora, Ionuț Rus, Andrei Mihălescu, Cristian Dincă, Marius Dascălu (cpt.) – Vlad Kantor, iar pe parcurs a mai intrat și Traian Gemănariu.

În primul set, Tricolorul LMV a condus până la 5:4, după care oaspeții au întors rezultatul în favoarea lor, scor 9:7. Pe fondul unui joc cu multe greșeli a echipei ploieștene, CS Unirea s-a desprins la 15:11. Însă, Josifov a dat trezirea în tabăra gazdă, iar printr-un parțial de 6:1 Tricolorul LMV a revenit în frunte, scor 21:19.

Farcaș și Grigoraș au adus trei mingi de set pentru gazde și, chiar dacă oaspeții au salvat prima șansă de a închide setul, ploieștenii s-au impus cu 25:22.

 

Setul secund a început practic de la 4:0 pentru oaspeți. După acel debut de set în care nu s-au sincronizat, jucătorii echipei Tricolorul LMV au revenit în joc, egalând la 9, prin Josifov, Rumpunen, Aleksic și Farcaș. Dar, Unirea Dej a refăcut rapid diferența de patru puncte, scor 14:10, după care s-a desprins chiar la șase lungimi, scor 20:14.

Aleksic și Josifov au mai echilibrat jocul, însă Tricolorul LMV a cedat, în cele din urmă, setul, cu scorul de 20:25.

Al treilea set a fost cel mai echilibrat, poate și pentru că învingătoarea ajungea la un singur set de victorie. În prima parte a actului, ploieștenii au avut conducerea, distanțându-se la două puncte încă din start. Dar, ardelenii au preluat inițiativa spre jumătatea setului, distanțându-se, la rândul lor, la două puncte, scor 14:12 și 16:14.

 

Dejenii au ajuns chiar la 21:18, însă acela a fost momentul în care Tricolorul LMV a revenit, iar introducerea lui Imhoff a dat roade. Aleksic (de asemenea, o schimbare inspirată a tehnicienilor), Imhoff și Josifov au întors scorul, printr-un parțial de 5:1. Astfel, ploieștenii au ajuns la o minge de set, scor 24:23, însă Unirea Dej nu a cedat așa ușor, egalând la 24. Imhoff a oferit o nouă șansă gazdelor de a închide setul, ceea ce au și făcut, scor 26:24.
Scor final Tricolorul LMV Ploieşti – CS Unirea Dej 3:1 (25:22, 20:25, 26:24, 25:12)
sursa:tricolorullmvploiesti.ro