caroline garciaTenismena româncă Irina Begu a fost numită țigancă nenorocită de către adversara ei, Caroline Garcia în timpul unui meci de tenis când scorul era de 5-5. Evenimentul a creat mare vâlvă în mediul online, internauții criticând intens gestul franțuzoaicei.

 

UPDATE: Membrii din staff-ul celor două sportive au dezmințit zvonurile privind insulta adusă la adresa româncei.

Garcia (22 de ani, locul 44 WTA) a numit-o „țigancă” pe Begu (25 de ani, locul 34 WTA) adesându-se  în direcția staff-ului său, dar spusele i-au fost captate pe microfoanele de fond.

„Pierd cu brio în fața acestei țigănci nenorocite, o să vezi” („Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane tu vas voir” / „I successfully lose against this gypsy bitch, you'll see”), a spusCaroline Garcia, iar vorbele sale au fost descifrate de mai multe publicații, printre care tennisforum.com, bolamarela.pt sau chiar de fanii care au comentat pe diverse site-uri, după ce au auzit-o.

 

Meciul a fost câștigat de Irina Begu în 3 seturi la Charleston cu un scor de 6-4, 2-6, 7-6 (3) 

Gestul jucătoarei din Franța seamănă cu unul comis de Nick Kyrgios în vara trecută, în timpul unui meci contra lui Stanislas Wawrinka. Pentru acel gest, australianul a primit din partea ATP o suspendare de 28 de zile şi o amendă de 25.000 de dolari.

Sura: Digi24