volei trivolorul lmv ploiesti

Tricolorul LMV Ploiești a început excelent faza a doua din Divizia A1 la volei masculin, câștigând, în această seară, în minimum de seturi, primul joc cu CS Unirea Dej din playoff pentru locurile 5-8. Jucătorii pregătiți de Marian Anton și Mădălin Marinescu au reușit, astfel, să învingă prima oară în acest sezon formația din Dej, după ce, în faza I a campionatului, au cedat de fiecare dată în tiebreak.

 

Tricolorul LMV Ploiești – CS Unirea Dej 3:0 (25:19, 25:22, 25:21)

La meciul din această seară, disputat la Complexul Sportiv „Tel George Junior”, formula de start a echipei ploieștene a fost Tudorel Farcaș, Tomi Rumpunen, Sergiu Stancu, Gjoko Josifov, Andrei Grigoraș, Cosmin Ghimeș (căpitan) – Alexandru Călin. Au mai intrat Florin Voinea și Vladan Aleksic.

De partea cealaltă, antrenorul Ovidiu Marcarie i-a trimis pe teren, în start, pe Codrin Mocanu, Daniel Rocamora, Andrei Mihalescu, Adrian Fuzeși, Cristian Dincă, Marius Dascălu (căpitan) – Vlad Kantor. Au mai intrat Horațiu Gavriș, Traian Gemănariu, Ionuț Rus.

 

Jucătorii echipei Tricolorul LMV nu s-au regăsit în debutul meciului, oaspeții realizând primele trei puncte ale setului inaugural. Dar, și-au revenit rapid, egalând la 3, după care chiar au preluat conducerea, scor 6:5.

A urmat o nouă serie de trei puncte consecutive ale echipei ardelene, care a intrat, astfel, în avantaj la primul time-out tehnic. Tricolorul LMV a egalat imediat, însă fără să revină la conducere, iar Unirea Dej s-a distanțat din nou la trei puncte la al doilea time-out tehnic, scor 16:13.

Ghimeș, Grigoraș și Farcaș au avut un rol important în revenirea ploieștenilor, care au egalat la 17. Iar de la 18:19, Tricolorul LMV a jucat perfect în finalul setului, toți jucătorii conlucrând excelent pentru a încheia actul cu o serie extraordinară de șapte puncte consecutive, scor 25:19!

 

În setul secund, Grigoraș a deschis scorul, mărind seria ploieștenilor începută în primul act la 8 puncte consecutive. Unirea Dej a replicat, prin două puncte la rând, dar Farcaș, Stancu și Rumpunen au menținut egalitatea pe tabela de marcaj.

Ardelenii au reușit, în cele din urmă, să se desprindă la două puncte, scor 4:6 și 5:7, însă Josifov și Farcaș au restabilit egalitatea la 7, iar, apoi, Grigoraș a readus gazdele în avantaj, scor 10:9. De altfel, printr-o serie de cinci puncte la rând, Tricolorul LMV s-a desprins la 13:9, pe serviciile lui Farcaș.

Serviți perfect de Ghimeș, care a avut una dintre cele mai bune evoluții din acest sezon, Grigoraș și Rumpunen au dus scorul chiar la 17:11, respectiv 20:13. Dar, introducerea lui Rus la serviciu în tabăra oaspete a dat roadele sperate de antrenorul Ovidiu Macarie. Ajutați și de câteva erori ușoare realizate de ploieșteni, ardelenii au revenit în joc, egalând la 22.

 

Însă, Tricolorul LMV a găsit soluțiile perfecte în finalul setului, Grigoraș închizând actul cu două puncte la rând, scor 25:22.

Debutul setului al treilea a aparținut echipei din Dej, care și-a adjudecat primele trei puncte. Tricolorul LMV a revenit excelent, prin patru puncte la rând, Grigoraș punctând de două ori, iar Stancu reușind un as. Ploieștenii s-au distanțat, apoi, la două puncte, scor 7:5, respectiv 8:6.

Stancu și Ghimeș au mai adăugat un punct în ecartul creat față de Unirea Dej, scor 10:7, 13:10. Însă, Unirea Dej s-a menținut în joc, reducând avantajul la o singură lungime, scor 13:12, 14:13.

Tricolorul LMV s-a menținut în control, distanțându-se la două puncte, însă Unirea Dej a replicat, egalând atât la 15:15, cât și la 17:17. Dar, de la 18:18, Rumpunen și Grigoraș au majorat ecartul la trei puncte, scor 22:19, iar ardelenii nu au mai avut replică, Farcaș închizând setul la 25:21 și, implicit, meciul.

Astfel, Tricolorul LMV și-a adjudecat primul duel cu CS Unirea Dej, iar seria se mută în Ardeal, unde, sâmbăta viitoare, va avea loc meciul al doilea din confruntarea care se dispută după sistemul „cel mai bun din trei partide”.