atletism

În zilele de 12-13 martie 2016, Romania a fost organizatoarea Campionatului Balcanic de Atletism (pentru sportivii de peste 35 de ani) si,in paralel s-a desfasurat si Campionatul National Masters.

 
Intrecerile s-au desfasurat pe categorii de varsta, atat la probele clasice de sala,cat si in aer liber,precum probe de mars,semimaraton si aruncari lungi.
 
  La aceasta frumoasa competitie,au participat peste 700 de atleti si atlete din: Romania,Grecia,Bulgaria,Albania,R.Moldova,Turcia,Serbia,Croatia,Slovenia,Bosnia,etc.
 
Buna organizare si valoarea sportiva,a prilejuit sportivilor romani sa obtina cele mai multe medalii. Si din judetul Prahova au participat,cu bune rezultate, mai multi atleti.
 
  Campina a fost,deasemenea,reprezentata de Emanuel Necula si Mihai Pascu.Acestia obtinand urmatoarele performante:
 Emanuel Necula,campion national si vicecampion balcanic la aruncarea discului,la +35 ani
 plus o medalie de bronz la aruncarea greutatii.
 
  Mihai Pascu a obtinut 5 (cinci) titluri de campion balcanic,la 60 m=8"68 record balcanic,la 200 m,60 mgarduri si cele doua stafete ale Romaniei,de 4x1 tur si 4x2 ture de pista,plus o medalie de argint la saritura in lungime.De asemenea M.Pascu a mai obtinut inca 6 (sase) medalii de aur,la aceste probe,in cadrul Campionatele Nationale ale Romaniei.
 In total cei doi atleti campineni au obtinut 15 medalii. 
sursa: comunicat de presă