refacere gazon

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti anunță lucrări de mbunătăţire a calității gazonului de pe stadionul „Ilie Oană”. Asta după ce anul trecut, gazonul a fost motiv de glume în presa sportivă. CSM Ploiești a semnat un contract cu firma „Gama Verde”, specializată în efectuarea lucrărilor de întreţinere a gazoanelor tip sport şi, de ieri, au început primele operaţiuni menite să aducă suprafaţa de joc la standarde mai bune.

 

„După acele lucrări de întreţinere pe care le-am efectuat noi pentru ca terenul să fie în condiţii bune la primul meci, ieri s-a semnat contractul cu o firmă specializată, iar astăzi s-au demarat lucrările. Ieri, au fost aduşi 56 de metri cubi de nisip special granulat şi astăzi s-a început cu aplicarea unui îngrăşământ cu control în timp, mai exact trei tipuri de îngrăşământ care se va dizolva în timp. După această operație va urma un tratament contra dăunătorilor, apoi carotarea gazonului și însămânțarea, pentru ca, la final, să se facă încă un tratament contra bacteriilor”, spune administratorului stadionului, Constantin Arsene.

Momentul ales pentru efectuarea acestor lucrări a ţinut cont şi de scurta pauză oferită de programul Petrolului, care va disputa următorul meci pe teren propriu peste două săptămâni, pe 12 martie, a anunțat CSM Ploiești. (Foto: CSM Ploiești).