246 de meciuri de tenis disputate anul trecut sunt suspectate că au fost trucate, de aproape trei ori mai multe decât în 2014. În trei dintre aceste cazuri este vorba de partide de mare şlem, spune şeful Unităţii de Integritate în Tenis.

 

Cifra meciurilor suspecte nu este mare, dacă avem în vedere că la nivel modial, anual, sunt organizate aproximativ 120.000 de partide, dar este suficientă ca să aducă prejudicii de imagine, spun responsabilii din tenis.

Scandalul meciurilor trucate a început luna trecută, când o anchetă realizată BBC a scos la iveală faptul că 16 jucători din top 50 sunt suspectaţi că ar fi aranjat meciuri în favoarea mafiei pariurilor.

Nigel Willerton, director Unitatea de Integritate din Tenis: „În 2012 am avut 14 (alerte, n.r.), în 2013: 46, în 2014: 91, iar anul trecut un salt uriaş până la 246. Suntem îngrijoraţi de numărul alertelor pe care le-am avut şi de ceea ce se întâmplă. De aceea a fost anunţată o anchetă independentă.”

 

Reporter: „Credeţi că tenisul a avut de suferit de pe urma acestor acuzaţii ?”

Nigel Willerton, director Unitatea de Integritate din Tenis: „Fără îndoială, da. ”

 

 

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Un șofer a ars de viu în mașină lângă București

Sfârşit tragic pentru un bărbat, în această dimineaţă, pe drumul ce leagă Pipera de Tunari. Şoferul a murit carbonizat după ce maşina în care se afla a lovit cu viteză, spun martorii, piciorul unei...