Chiar dacă n-au avut parte de un debut conform aşteptărilor la prima apariţie oficială din 2016, pierzând jocul de la Craiova, şi chiar dacă vor întâlni, în următoarea rundă, una dintre echipele de pe podiumul Ligii I, petroliştii sunt convinşi că meciul de duminică, cu Viitorul Constanţa (stadion “Ilie Oană”, ora 18.00), poate şi trebuie să fie cel al relansării în cursa pentru atingerea obiectivului propus.

 

“Îmi pare rău că am început cu stângul acest an, pentru că aveam, cu toţii, alte aşteptări. Dar, cred în continuare în jucătorii pe care îi antrenez şi sunt sigur că meciul de la Craiova a fost un accident. La Craiova, a fost primul contact cu fotbalul românesc pentru foarte mulţi dintre jucătorii noştri, nu s-au adaptat nici la suprafaţa de joc, dar asta nu este o scuză, ci noi suntem vinovaţi pentru înfrângere. Trebuie să uităm acel meci şi trebuie să ne gândim la cel de duminică, unul foarte important pentru noi”, a declarat Constantin Schumacher, în conferinţa de presă ce a prefaţat întâlnirea cu Viitorul Constanţa.“Jucăm cu o echipă bună, care, din punctul meu de vedere, are posibilităţile necesare să se lupte pentru titlu, însă, indiferent de numele adversarului, noi nu ne gândim decât la faptul că trebuie să câştigăm fiecare meci de aici înainte. Sper ca, duminică, să vina prima victorie, una pe care ne-o dorim cu toţii, şi îmi doresc ca echipa să se ridice la pretenţiile oraşului Ploieşti, să aibă o atitudine mult mai pozitivă faţă de cea avută la Craiova şi, bineînţeles, sper ca suporterii să vină şi să ne susţină”, a adăugat tehnicianul “galben-albaştrilor”. “Nu plecăm cu şansa a doua cu nicio echipă cu care vom juca! Petrolul este o echipă de tradiţie, jucătorii au valoare şi trebuie să înţelegem cu toţii că avem o mare şansă de a rămâne în Liga I şi că putem face acest lucru! Sunt convins că echipa aceasta poate să facă multe lucruri bune şi cred că, începând cu următorul meci, vom arăta cu totul altfel”, a mai spus Schumacher.

Petroliştii au luat un prim contact, joi seară, şi cu gazonul de pe „Ilie Oană”. „Terenul este destul de bun pentru această perioadă a anului, nici nu se compară cu cel de la Craiova”, a mărturisit Schumacher, cel care a admis şi faptul că, faţă de prima confruntare oficială a anului, este posibil ca în primul „11” al petroliştilor să apară unele modificări. „Vor fi câteva schimbări, dar cert este că, de fiecare dată, jucătorii care se vor antrena foarte bine, aceia vor juca. Singurul care nu poate evolua este Victoraş Astafei, cel căruia sperăm ca, săptămâna viitoare, să i se rezolve situaţia şi să-i vină documentele necesare pentru a putea fi legitimat, astfel încât să fie apt pentru întâlnirea de la Timişoara”, a afirmat Constantin Schumacher.
sursa: fcpetrolul.ro