petrolul ploiesti

Cu 15 jucători noi în lotul echipei ploieștene, Schumacher speră că Petrolul se va afla pe drumul cel bun și că formația va câștiga fiecare meci.

Cu portarii Alberto Cobrea, Iustin Popescu și Mirel Bolboasa, avându-i ca fundași pe Romain Inez, Giuseppe Prestia, Fabrice Begeorgi, Cristian Pulhac, Alexandru Benga, Marian-Dean Beta, Constantin Miselaricu, Alexandru David, Roberto Alecsandru și mijlocașii Dan Bucsa, Karim Ziani, Laurentiu Marinescu, Abdellah Zoubir, Ludovic Guerriero, Daniel Stana, Dacian Varga și Bogdan Gavrila, iar ca atacanți pe Michele Paolucci, Markos Michail, Janko Pacar, Victor Astafei și George Mareș, Schumacher vrea un nou început pentru Petrolul, care trebuie să termine deasupra liniei de retrogradare.

„Petrolul este o provocare pentru mine. Antrenez o echipă care reprezintă un brand important în fotbalul românesc şi sper ca jocul nostru să le demonstreze suporterilor că suntem pe drumul cel bun, iar fanii să fie cât mai aproape de noi. Îmi doresc ca jucătorii mei să aibe o altă atitudine şi să arate că pot câştiga fiecare meci. Este un nou început, vor fi 17 meciuri extrem de importante şi sper ca Petrolul Ploieşti să termine deasupra liniei retrogradării”, a spus Constantin Schumacher. “Sunt foarte mulţumit de cum au decurs lucrurile în această perioadă a pregătirilor. Au venit 15 jucători noi, jucători pe care eu i-am dorit iar conducerea clubului a făcut eforturi şi a reuşit să-i transfere, şi sper ca ei să se fi adaptat cerinţelor noastre, ale staffului”, a adăugat tânărul tehnician al “lupilor”.

„Faptul că, în această iarnă, la Petrolul au sosit 15 jucători noi nu reprezintă o problemă pentru Constantin Schumacher din punctul de vedere al omogenizării echipei. “S-au integrat foarte bine, mai ales că, exceptându-i pe Ziani şi pe Astafei, toţi ceilalţi sunt aici încă de la începutul pregătirilor. Sunt jucători cu experienţă, jucători care au evoluat în campionate puternice, în Franţa, în Italia. Mulţi dintre ei n-au venit pentru bani, ci pentru a încerca să-şi relanseze cariera, iar alţii au făcut-o pentru proiectul pe care ni l-am propus şi pentru a salva această echipă frumoasă”, a mărturisit Schumacher.

„Cred că, în acest moment, toate cele patru compartimente sunt bine structurate şi avem dubluri pentru fiecare post. Am schimbat şi sistemul de joc, dacă anul trecut se juca în 4-2-3-1, acum am încercat să trecem la 4-2-3-1 sau la 4-4-2. Din punctul meu de vedere sunt sisteme mai ofensive, care se pliază cel mai bine, în acest moment, echipei şi jucătorilor pe care mi i-am dorit”, a adăugat antrenorul “lupilor”.

Schumacher a vorbit și despre primul meci, cel de la Craiova. „Va fi un meci foarte important, în care întâlnim o echipă bună, chiar dacă a pierdut câţiva jucători în această iarnă. Mergem la Craiova cu dorinţa de a câştiga acest joc şi sper ca fanii să fie cât mai aproape de echipă, pentru că avem nevoie de spijinul lor, nu doar la acest meci, ci şi la toate celelalte. Singurul jucător pe care nu mă pot baza pentru această întâlnire este Victor Astafei, în rest toţi ceilalţi componenţi ai lotului sunt apţi. A fost o mică problemă de sănătate cu Alex Benga, dar a el a făcut câteva investigaţii, totul este în regulă, iar astăzi s-a antrenat normal. Altfel, pot să spun că, în proporţie de 90%, am stabilit formula cu care voi începe meciul de la Craiova”, a spus Schumacher. „Sunt 100% convins de faptul că Petrolul se poate salva de la retrogradare. Este adevărat, este o perioadă foarte grea, dar după următoarele trei meciuri se trage linie, se vor înjumătăţi punctele şi, din punctul meu de vedere, nu este totul pierdut. Cred că jucătorii care au venit, împreună cu cei care au rămas, pot să arate un fotbal frumos şi sunt convins că putem obţine puncte în faţa tuturor echipelor pe care le vom întâlni. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi început acum campionatul, cred că eram capabili să ne batem pentru play-off, cu aceşti jucători şi cu echipa pe care o avem în acest moment”, a conchis antrenorul „lupilor”. (FOTO: FC Petrolul)

 

 

Sport
  • Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Remiză pe Ilie Oană. Petrolul - Alexandria: 1 - 1

Singurele goluri au avut loc în prima repriză, când a fost decis și rezultatul jocului, în confruntarea pentru primul loc. Cele două echipe s-au întâlnit vineri seară, pe stadionul Ilie Oană, din...