Agenţi apropiaţi clubului Steaua au propus moldovenilor de la Zimbru Chişinău să nu se prezinte la meciul amical cu reprezentativa divizionară a României, disputat marţi seară şi încheiat cu victoria echipei lui Anghel Iordănescu cu scorul de 1-0. Informaţia prezentată de Dolce Sport este confirmată de surse ProSport şi are potenţialul de a arunca în aer relaţiile dintre clubul Steaua şi FRF.

Potrivit ultimelor date, stafful României a aflat despre o primă secretă promisă celor de la Zimbru pentru a boicota meciul jucat pe terenul complexului Maxx Royal din Belek. Fotbaliştii moldoveni au ajuns la stadion cu doar 15 minute înainte de startul jocului. Printre ei se numără şi foştii fotbalişti de la Astra, Dan Spătaru şi Rui Miguel.

"Cum au ajuns la teren, Spătaru şi Rui Miguel le-au povestit lui Lung şi lui Găman că Ana Maria Prodan le-a promis celor din club 10.000 de dolari pentru a plăti clauza de neprezentare prevăzută în contract, plus un bonus de 10.000 de dolari ca să nu vină. Rui Miguel i-a spus asta şi lui Săpunaru. Jucătorii au mers la staff şi au povestit la rândul lor cele aflate", povesteşte o sursă federală, sub protecţia anonimatului.

După ce au analizat oferta, oficialii clubului din Chişinău au decis să joace meciul pentru a nu fi implicaţi într-un scandal mediatic de proporţii. Doi dintre acţionarii clubului sunt Octavian Moraru, fiul lui Valeri Moraru, finanţatorul de la Rapid, şi impresarul Arcadie Zaporojanu.

Contactat de ProSport, Dan Spătaru a negat episodul relatat de surse federală: "Acum aud pentru prima oară despre asta. Nu ştiu nimic".

Dezvăluirea vine în plin conflict între Steaua şi FRF, provocat de refuzul clubului finanţat de George Becali de a lăsa jucătorii să vină la lotul reprezentativ. Cantonamentul României din Antalya a fost organizat prin intermediul lui Cristi Voicu, finul lui Laurenţiu Reghecampf, un om care nu deţine nici licenţă de turism, nici licenţă de agent de meciuri. Mai mult, firma sa, MC Sports Travel, împarte un sediu cu o firmă de panificaţie şi una de pompe funebre.

Sunată de DigiSport, Ana Maria Prodan a declarat: " Presiunile cu Zimbru au fost să se joace, nu să nu se joace. Eu am vorbit cu cei de la Zimbru să joace acest meci pentru că naţionala nu avea amicale".

"Nu am găsit adversari pentru că am primit foarte târziu datele de la federaţie", a dezvăluit Cristi Voicu, pentru ProSport, cauza pentru care România a întâmpinat dificultăţi în a găsi adversari în cantonament. ProSport a scris acum 5 zile despre anomaliile cantonamentului din Antalya.

Deocamdată, FRF nu a avut nicio poziţie oficială legată de informaţiile apărute pe site-ul Dolce. Sursele ProSport susţin că Anghel Iordănescu a aflat înainte de meci despre intenţia Ana Mariei Prodan şi le-a spus apropiaţilor că nu se aştepta la un asemenea gest dinspre tabăra Stelei. La final, selecţionerul a declarat în faţa camerelor:

"Personal, nu am ce să-i mai reproşez lui Laurenţiu. Este ultima dată când abordez acest subiect: nu eu trebuie să lămuresc lucrurile, ci Comitetul Executiv şi comisiile. În rest, pace, linişte şi înţelepciune. Şi de o parte şi de cealaltă. Mă deranjează că nu toată lumea vrea să ajute şi să sprijine echipa naţională".

Contactat de Dolce Sport după apariţia informaţiilor în mass media, selecţionerul a avut o poziţie publică prudentă: "Personal nu cunosc acest caz, de aceea nici nu aş vrea să comentez. Ceea ce vă pot spune este că, din punctul meu de vedere, am văzut o echipă ambiţioasă, agresivă, poate chiar în multe momente foarte dură. A fost o senzaţie că joacă să provoace şi că şi-ar dori pe undeva să creeze conflicte. Singurul meu regret este că am acceptat ca acest turneu să îl facem în Turcia şi nu am mers în Spania, acolo unde iniţial am avut intenţia să mergem şi unde aveam două jocuri cu echipe naţionale"

Naţionala şi Steaua trebuie să se întoarcă în ţară, pe 6 februarie, cu acelaşi avion. Costurile charterului au fost împărţite după principiul: FRF - 60% şi Steaua 40%. 

 

sursa: prosport.ro

 

 

 

 

 

Sport
  • Vineri, 15 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

FCSB - debut cu succes în grupele Europa League

Sunt rare momentele când fotbalul românesc mai înregistrează câte un succes. Steaua, deşi şchioapătă în campionat, prin Europa încă mai are ceva de spus. Rămasă singură în Europa, FCSB a debutat cu...