În chiar ultimul dintre cele şapte meciuri de verificare disputate pe parcursul stagiului din Antalya, Petrolul a suferit singura înfrângere, 1-2 cu prim-divizionara cehă FK Pribram. „Lupii” au deschis scorul încă din minutul 2, prin golul lui Marinescu, însă adversarii au întors soarta partidei în repriza a doua, după reuşitele lui Chalus (66) şi Hnanicek (87).

 

Ultimul test din Antalya a adus şi primul eşec pentru formaţia lui Constantin Schumacher, petroliştii primind, din nou, gol în ultimele minute ale întâlnirii, aşa cum s-a întâmplat şi cu Liefering, Montana sau Sumqayit.

Întâlnind o echipă cehă masivă, cu un stil de joc bazat, în primul rând, pe luptă, „lupii” au deschis perfect ostilităţile, şi, după numai două minute, Marinescu rămânea singur cu portarul Hruska după o pasă venită de la Bucşa, învingându-l pe portarul advers cu un şut plasat, expediat de la 16 metri. Pribram a echilibrat ostilităţile, dar jocul, până la pauză, a fost mai degrabă unul de uzură, cu puţine ocazii de gol. Cobrea (22) a deviat, de sub transversală, mingea şutată de Pilik, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, pentru ca, în celălalt careu, Pacar (43) să ajungă cu o fracţiune de secundă mai târziu la mingea trimisă, înşelător, de către Zoubir în faţa porţii.

Cehii au avut, mai apoi, iniţiativa în debutul reprizei secunde, dar Cobrea (48) a prins şutul plasat al lui Stipek, portarul „galben-albaştrilor” având o intervenţie bună şi la „capul” lui Bednar (50), respingând de sub transversală. Până la urmă, Pribram a restabilit egalitatea, atunci când Mudra a executat o lovitură de pe partea stângă, Cobrea n-a reuşit să stăpânească balonul, iar Chalus (66) a profitat şi a înscris din faţa porţii.

 

Cu nou-sositul Ziani intrat pe teren din minutul 62, ploieştenii au căpătat un suflu proaspăt pe faza ofensivă, iar Guerriero (78) i-a dat emoţii mari lui Hruska cu un şut de la 25 de metri, portarul cehilor salvând, mai apoi, şi la mingea trimisă, din careu, de către Pacar (78). Meciul părea să se îndrepte către un rezultat de egalitate, conform cu modul în care s-au derulat ostilităţile, dar, cu trei minute înainte de final, Hnanicek a prins un şut sănătos de la 22 de metri, uşor lateral stânga, propulsând balonul lângă bara din stânga lui Cobrea.

S-a terminat, astfel, 2-1 pentru Pribram, singurul eşec al Petrolului în acest stagiu, bilanţul fiind completat de două victorii (1-0 cu Gostaresh Foolad şi 3-1 cu Karpaty Lvov) şi patru remize (0-0 cu FK Atyrau, 1-1 cu PFC Montana, 1-1 cu FK Sumqayit şi 3-3 cu FC Liefering). Delegaţia ploieşteană va părăsi, mâine dimineaţă, Antalya, urmând să ajungă în ţară în jurul prânzului.
sursa: fcpetrolul.ro