Petrolul a câştigat testul disputat, ieri după-amiază, cu prim-divizionara ucraineană Karpaty Lvov, la capătul celei mai bune evoluţii pe care au avut-o, până acum, elevii lui Constantin Schumacher în cele cinci meciuri jucate în Antalya. Conduşi la pauză, „lupii” au întors rezultatul în repriza a doua, prin golurile lui Nepomuceno (54), Marinescu (77) şi Paolucci (85), impunându-se, astfel, cu scorul de 3-1.

 

Petroliştii au trecut cu brio cel mai tare examen susţinut, până acum, în cantonamentul din Antalya, obţinând o victorie concludentă cu Karpaty Lvov, fapt ce a confirmat, de altfel, creşterea de la meci la meci a evoluţiilor jucătorilor lui Constantin Schumacher. Disputat pe terenul central al impunătoarei arene „Mardan”, meciul a început nefericit pentru „găzari”, în condiţiile în care Karpaty deschidea scorul încă din minutul 6, atunci când Gustavo Blanco a şutat, din marginea careului de 16 metri, în colţul din dreapta lui Cobrea.

Ploieştenii au trecut, repede, peste şocul primirii golului şi au preluat iniţiativa, iar Nepomuceno (13 şi 33) a ameninţat poarta adversă, şuturile sale dându-i emoţii lui Mozil. Cu zece minute înainte de pauză, Zoubir a fost aproape să restabilească echilibrul, dar şutul său, expediat din marginea careului mare, a fost deturnat în corner, de sub transversală, de Mozil, pentru ca, la cealaltă poartă, Cobrea să intervină excelent la „trasorul” expediat de Karnoza (42).

După reluare, dominarea ploieşteană a devenit tot mai accentuată, iar golul a venit în minutul 54, când Nepomuceno a executat superb o lovitură liberă de la circa 20 metri, poziţie centrală, balonul poposind în vinclul din stânga portarului lui Karpaty. Marinescu (77) a profitat, mai apoi, de o degajare greşită a lui Mozil, presat de Paolucci, şi a trimis balonul, de la 20 de metri, în poarta goală, iar Paolucci a înscris pentru 3-1 cu cinci minute înainte de final, finalizând, cu un şut de la 14 metri, lateral stânga, la colţul lung, o acţiune de atac pornită de la Marinescu şi continuată cu o pasă inspirată a lui Lesoimier.

 

S-a terminat, astfel, 3-1, Petrolul bifând cel de-al doilea succes din acest cantonament, după cel din jocul de debut cu Gostaresh Foolad. Următorul meci este programat luni, 1 februarie, în compania divizionarei secunde austriece FC Liefering.

FC Petrolul – Karpaty Lvov 3-1 (0-1)
sursa: fcpetrolul.ro