Handbalistele de la CSM Ploieşti au urcat pe locul al 5-lea al clasamentului Ligii Naţionale după victoria obţinută aseară în faţa Zalăului lui Gheorghe Tadici, scor 22-20 (14-10). A fost un succes mai clar decât arată rezultatul final, elevele lui Neven Hrupec fiind permanent în faţă pe tabela de scor, iar diferenţa maximă dintre cele două formaţii urcând chiar şi până la şapte goluri, în minutul 40: 18-11. Defensiva a dus greul jocului din această seară, paradele lui Tatalovic şi agresivitatea din faza de apărare contribuind la cea mai bună performanţă a sezonului, din punct de vedere al numărului de goluri primite, 20. În ceea ce priveşte atacul, în condiţiile în care, din motive medicale, Dmitrovic şi Tudor nu au fost la capacitate maximă, prim-planul l-a luat Ivana Bozovic, care a înscris opt din cele 22 de goluri ale echipei noastre, însă nu pot fi trecute cu vederea reuşitele Ramonei Farcău, din debutul jocului, ori cele ale Mihaelei Tivadar, Irynei Burtea-Shutska sau Marinei Dmitrovic, unele venite în momente în care Zalăul începea să-şi facă iluzii privind o răsturnare spectaculoasă de situaţie.

CSM-ul a început de la 2-0 şi şi-a anunţat din start intenţia de a se apăra foarte atent, oaspetele marcând prima oară abia în minutul 7. A fost 3-1, apoi 5-3, iar diferenţa a urcat până la 4 goluri: 9-5, minutul 19. Zalăul a venit la 9-8, a stat la un singur gol în spate până la 11-10, după care un „sprint” al fetelor noastre în ultimele trei minute ale reprizei a dus tabela la un liniştitor 14-10 la pauză. Iureşul a continuat şi după reluare, câteva intervenţii ale lui Tatalovic contribuind la desprinderea CSM-ului până la 18-11 (minutul 40). A fost momentul în care Gheorghe Tadici a căutat soluţii pe bancă, a trezit-o cumva şi pe Claudia Constantinescu şi echipa sa a reuşit să profite de o oarecare relaxare din jocul ploieştencelor.

Zalăul a venit la 18-14, apoi la 19-17, într-un moment cu dublă eliminare la CSM (Burtea-Shutska şi Chiricuţă, minutul 49), însă Dmitrovic şi, după revenire, Chiricuţă au dus tabela la 21-17 (minutul 53), securizând victoria fetelor noastre. A fost 22-20 la final, fără emoţii în ultimele minute, şi, cu cele trei puncte acumulate, elevele lui Neven Hrupec au intrat în „zona europeană” a clasamentului Ligii Naţionale de handbal feminin.

Sâmbătă, CSM Ploieşti va juca în deplasare, la HCM Râmnicu Vâlcea, meciul fiind programat la ora 14.00 şi transmis de Digisport.
sursa: csmploiesti.ro