Petrolul a disputat, ieri după-amiază, cel de-al doilea joc din cantonemntul pe are îl efectuează în Antalya, încheind la egalitate, scor 0-0, cu FK Atyrau (Kazakhstan).

 

Disputat pe baza „Miracle” din Lara, meciul dintre FC Petrolul şi FK Atyrau s-a încadrat, oarecum, în specificul acestei perioade a pregătirilor. Angajament bun, disponibilitate la efort din partea ambelor combatante, dar destul de puţine ocazii clare de gol, lucru care avea să se reflecte, până la urmă, în scorul consemnat la finalul celor 90 de minute.

Petrolul a fost echipa cu o posesie mai bună şi, totodată, cea care a încercat prima poarta adversă, prin şuturile de la distanţă ale lui Marinescu (5, 20) şi Lesoimier (9), şi nu i-a lipsit mult să deschidă scorul în minutul 28, atunci când adversarii au fost aproape de un autogol, la o neînţelegere între portarul Nurmuhammetov şi fundaşii centrali. În replică, Atyrau a avut o şansă bună prin Shabanov (33), al cărui şut, din lateral dreapta, a fost respins de la colţul scurt de către Bolboaşă, iar cu trei minute înainte de pauză ploieştenilor le-a fost refuzat un penalty clar, după ce Marinescu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă adversă.

După reluare, Zoubir (58) n-a reuşit să-l învingă pe Baltaev cu un şut din interiorul careului, şi tot el, în minutul 67, a trimis peste transversală din marginea careului mare, iar Benga (70) a reluat, cu capul, pe lângă poartă, după un corner executat, de pe stânga, de Varga. Ultima oportunitate le-a aparţinut oponenţilor, Cobrea respingând, într-o primă fază, la şutul lui Shabanov (78), pentru ca, pe urmărire, Arzhanov să trimită pe lângă poartă.

 

S-a terminat, aşadar, 0-0, iar următorul test al elevilor lui Constantin Schumacher este programat pe data de 22 ianuarie, contra grupării azere FC Sumgayit.
text si foto: fcpetrolul.ro

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....