Petrolul a deschis cu un succes seria meciurilor de pregătire din cadrul stagiului pe care îl efectuează în Antalya, învingând, scor 1-0, gruparea iraniană de primă ligă Gostaresh Foolad Tabriz. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Romain Inez, în minutul 17.

 

Disputat pe terenul secund al arenei „Mardan”, pe o ploaie pe alocuri torenţială, meciul de debut al Petrolului în cantonamentul din Antalya şi-a atins scopul. Într-o nouă formulă, după transferurile realizate în această iarnă, „lupii” au arătat poftă de joc, iar noii veniţi au lăsat senzaţia că se pot integra rapid în angrejanul gândit de către Costantin Schumacher şi stafful său.

Tânărul tehnician al ploieştenilor a trimis în teren un prim „11” alcătuit din Cobrea – David, Mişelăricu, Inez, Begeorgi – Guerriero – Nepomuceno, Bucşa, Marinescu, Varga – Pacar, startul de partidă aparţinându-le „galben-albaştrilor”, cei care au şi reuşit să puncteze destul de repede. Era minutul 17, atunci când, după un corner executat, de pe stânga, de Marinescu, fundaşul central Romain Inez a atacat bine colţul scurt şi a deviat decisiv cu piciorul, mingea depăşind linia porţii cu toată opoziţia portarului bulgar Georgiev. La scurt timp putea să se facă 2-0, atunci când Varga a pătruns pe stânga şi a centrat în careu pentru Nepomuceno (19), însă reluarea, din voleu, a mijlocaşului ploieştean a fost parată de către Georgiev.

Treptat, iranienii au echilibrat ostilităţile şi, până la pauză, şi-au trecut în cont două bune ocazii, la şutul lui Nezamipoor (30), reţinut în doi timpi de Codrea, şi la mingea trimisă plasat de către Asadi (38), de la marginea careului mare, puţin alături de bară.

 

În repriza a doua, petroliştii au început cu Bolboaşă – Mişelăricu, Prestia, Benga, Pulhac – Bucşa – David (80 R. Alecsandru), Zoubir, Marinescu, Lesoimier – Mareş, partea secundă a întâlnirii caracterizându-se printr-o luptă, mai degrabă, fizică. Au lipsit, astfel, ocaziile clare de gol, iar scorul final a rămas cel consemnat după reuşita din prima repriză a lui Inez.

Petrolul va disputa următorul test luni, în compania lui Atyrau (Kazakhstan).
sursa: fcpetrolul.ro