Ludovic Guerriero (30 de ani), un mijlocas defensiv cu 221 de meciuri in Ligue 2, a semnat cu Petrolul, devenind al saptelea transfer din aceasta iarna.

 

 

La finele lui 2015, Petrolul a oficializat trei transferuri pentru ultima parte a sezonului. Trei jucatori francezi au venit la Ploiesti pentru a pune umarul la salvarea echipei, un obiectiv care se dovedeste extrem de greu, dupa o prima parte a sezonului catastrofala. Iar dupa fundasii Romain Inez si Fabrice Begeorgi, dar si mijlocasul Benoit Lesoimier, Petrolul l-a convins si pe Ludovic Guerriero sa semneze un angajament.

Astfel, dupa Zoubir, Farina si Faug-Porret, Petrolul mai ia trei francezi: unul dintre ei a marcat la inceputul lui 2014 intr-un meci cu PSG

 

In criza de puncte, Petrolul cauta salvarea pe piata transferurilor. Pana in preajma Sarbatorilor, ploiestenii rezolvasera deja transferurile lui Michele Paolucci, Janko Pacar si Constantin Miselaricu. Iar in ultimele zile, Marius Nicolae, fostul manager general al echipei, care s-a intors pe "Ilie Oana", a rezolvat alte trei mutari. E vorba despre trei jucatori francezi, care acopera nevoile stringente ale echipei.

Benoit Lesomier (32 de ani) este cel mai experimentat jucator din trio-ul adus la Ploiesti de Sarbatori. Mijlocas stanga, dar care poate evolua si pe banda dreapta, Lesoimier a fost adus liber de contract, ultima data evoluand pentru Ajaccio, fosta echipa a lui Adrian Mutu. Jucatorul de 32 de ani are 99 de meciuri in Ligue 1 in cariera pentru Caen si Brest, fiind titular incontestabil intre 2010 si 2013 in prima liga franceza. Lesoimier a marcat la inceputul anului trecut chiar impotriva lui PSG, intr-un meci din Cupa Frantei, pe care echipa sa, Brest, l-a pierdut cu 5-2.

 

 

 

 

 

 

Tot la Ajaccio a fost legitimat si Fabrice Begeorgi, un fundas stanga de 28 de ani, care a semnat cu Petrolul in aceasta perioada. Begeorgi este fundas stanga la baza, dar poate evolua si ca mijlocas de banda, dar si ca fundas dreapta. Produs al academiei lui Marseille, Begeorgi are 12 meciuri in Ligue 1 pentru Ajaccio, evoluand si in Ligue 2 sau in divizia a doua germana, la Koblenz.

In fine, al treilea transfer realizat de Petrolul este Romain Inez, un fundas central de 27 de ani, care a evoluat ultima data la Botev Plovdiv. Si Inez are in CV prezente in Ligue 1, evoluand 20 de meciuri pentru Caen in sezonul 2010-2011. Fara sa evolueze in vreun meci oficial in 2015 din cauza unei accidentari, Inez a reziliat angajamentul cu Botev Plovdiv si a putut semna cu Petrolul din postura de jucator liber de contract.