- Publicitate -

Ciocoii vechi și noi. Petrolul în an centenar

Data:

Distribuie articolul:

Observatorul Prahovean publică integral comunicatul transmis de Asociația Diaspora Galben-Albastră (ADGA) referitor la decizia șefului CSM Ploiești, Dănuț Burghelea, de a-l umili pe Titel Arsene, administratorul stadionului Ilie Oană.

- Publicitate -

”Urbei noastre dragi nu i-au rămas în ultimii ani multe bucurii afară de echipa Petrolul Ploiești. Diferite administrații locale care s-au perindat și au plecat, uneori adunate cu fărașul de pe trotuar, au avut grijă să transforme Republica dintr-unul din cele mai înfloritoare orașe românești, într-un peisaj dezolant. În bună manieră bolșevică, ce iubesc oamenii mai mult este călcat în picioare de aleșii locali. Simbolurile sunt paria. În primul rând Petrolul, clubul inimilor noastre.

Asociația Diaspora Galben-Albastră (ADGA) observă cu stupefacție cum administrația Voloșevici pune în practică diabolicul principiu „După noi potopul!” și ține să tragă un semnal de alarmă, pentru că situația este dramatică!

Prin urmare, în loc să fi ajutat echipa cât a avut ocazia, măcar cu o bază de antrenament, după cum promisese de altfel în campanie, iată că interpuși ai domniei sale, ex-primarului, au căpătat în calitatea de vătafi de curte îndrăzneala să pericliteze activitatea sportivă a clubului Petrolul. Ei se joacă după bunul plac cu patrimoniul public, Templul Ilie Oană, a cărui licențiere este în pericol după cronica lipsă de finanțare și după acte premeditate de subminare.

- Publicitate -

Despre ce este vorba? Despre ceva pe nume Burghelea, Dănuț Burghelea, pe care cultura politică locală, așa, cu capul spart cum o știm, l-a propulsat în funcția plină de responsabilități de director al CSM Ploiești. Aici, arendașul domniei s-a apuca să taie si să spânzure, să-și joace fleicuțele, să jignească oameni, să se joace cu destine. Știind că e pe făraș, de vreme ce ai lui n-au mai câștigat alegerile, s-a gândit să mai cioflingărească ce mai e de cioflingărit acum cât e timp.

A cășunat pe administratorul de decenii al stadionului, dl. Constantin Arsene, vis-a-vis de care ia niște decizii arbitrare, pe care nimeni nu le pricepe. Nu doar că CSM nu investește în menținerea stadionului pentru care e responsabil – bani au mai fost, dar s-au dus, ei știu unde s-au dus – dar îi și impută administratorului Arsene că locația arată cum arată. Păi tovarășul Burghelea, dacă dumneata nu ești pe post decât de alaltăieri, nu ai de unde ști că în familia noastră, a găzarilor, dl. Arsene, Nea Titel cum îi zicem noi, este cineva. Mai singur, mai cu ajutor privat, mai cu ajutorul suporterilor, mai ADGA, mai clubul, a dus în spate stadionul ăsta de când a fost construit, pe vremea când dumneata erai încă angajat la Ministerul de Interne. Iar dacă CSM are acum stadion omologat la nivel UEFA 4 (încă!) unde cică te gândești dumneata să dai tururi plătite pentru turiști, asta doar pentru că a fost acolo Nea Titel, omul care sfințește locul.

Și acum îl dai dumneata afară, îl trimiți la Teleajen să facă și acolo bază sportivă de 4 stele? Iar la stadion cine va fi pe postul de administrator? Cu siguranță o persoană cu o covârșitoare și lungă experiență în administrația complexelor sportive, care știe să îngrijească gazonul – nu, nu trebuie să dea cu sapa! –, știe totul despre nocturnă și despre toate standardale pe care un astfel de stadion le presupune. Ne bazăm pe dumneata că vei face alegerea optimă. Și că acea persoană va face din rahat bici, iar stadionul va redeveni bijuteria care a fost. Și că Petrolul Ploiești – echipa orașului, știi dumneata? – echipa pentru care aceste stadion există, nu va avea probleme cu licențierea și nu va fi obligată, din cauza politicii dumitale să își joace meciurile de acasă la Târgoviște sau la Buzău.

- Publicitate -

Domnul Burghelea, dacă te informezi dumneata, vei afla că anul acesta este centenarul clubului nostru, o sută de ani de istorie, pe care riscă a-i celebra prin alte locații, pentru că templul lui este sabotat sistematic de administrația locală. Adică îndepărtându-l exact pe acel om pentru care nimic de pe Ilie Oană nu mai are secrete, care știe totul și face totul, ești, Dănuț Burghelea, pus să cioflingărești și ultima urmă de normalitate care mai era. Că așa vrei dumneata, că de-aia ești director, să arăți tuturor că, fie că ne pricepem, fie că nu, important e că suntem șefi. Dorești, Dănuț Burghelea, tururi plătite pe stadion, dar încropeala de muzeu, pe care cu nimic nu ai sprijinit-o, nu ți se pare o oportunitate bună de a aduce fonduri de la vizitatori pentru stadion? Iarăși, tot Nea Titel, a făcut și muzeu, cu exponate din banii dumnealui, să aibă Ploieștiul ce arăta oaspeților de seamă, că are echipă veche de 100 de ani.

Într-un veac, un secol, Dănuț Burghelea, s-au strâns multe povești, multe istorii, mult material, multe performanțe. Nu crezi că stadionul Ilie Oană ar merita și un Muzeu Petrolul Ploiești? Dar bine, știm că nu mai este timp, că în curând vei fi paraăsit postul, bănuim. Nici pretenții foarte mari nu avem, știind că dumneata, Dănuț Burghelea, nu ai multe în comun cu management-ul sportiv, fapt pentru directoratul CSM poate îți este, recunoaștem, o povară. Pentru ca a fi personal un împătimit practicant de sport, Dănuț Burghelea, nu face pe nimeni automat și un maestru al managementului sportiv!

De aceea ADGA vrea a supune prin aceasta atenției viitoarei administrații locale a domnului primar Mihai Polițeanu că Petrolul este în an centenar, că stadionul – bun al cetățenilor orașului, făcut din banii lor – are nevoie atât de investiții majore, dar și de omul capabil care este Constantin Arsene! Echipa Petrolul, iarăși un brand al orașului Ploiești, nu are nici până astăzi un muzeu demn de istoria-i seculară. Este timpul, domnule primar, ca și aceste valori ale urbei noastre să fie, în sfârșit, tratate ca atare, și integrate într-o strategie de marketing inteligentă spre binele financiar al orașului.

- Publicitate -

Petrolul NOSTRU nu e doar cal de bătaie în campania electorală. Iar o administrație eficientă presupune întâi de toate personal competent! Găzarii își pun mari speranțe în noua administrație de a arăta respect și profesionalism vis-a-vis de un nume greu al sportului românesc, un brand cu un potențial fantastic daca ar fi chivernisit de minți istețe și oameni gospodari.

Hai Petrolul!”

Citește și Titel Arsene, administratorul Arenei Ilie Oană, a fost detașat la Baza Teleajen. Burghelea: „La fel de onorat voi fi ca tu să pleci acasă”

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Mai baieti, daca Burghelea greseste si face abuzuri, sa il reclamati si va raspu de pt ceea ce face. Insa ,observand cascada de articole ,,anti,, si tipic romaneasca formula precum ca ,,nea Titel este cineva,, si d-aia nu trebuie schimbat din functie…..asta ridica muuuulte semne de intrebare asupra obiectivitatii dv !!! Daca nea Titel era artist in ale gospodaririi, cum sustineti, gazonul si stadionul nu aratau asa !!! Sau…..poate a schimbat tabara in timp….cine stie ?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Au fost identificați ”băieții de cartier” care au făcut scandal în Ploiești Vest. Ce amendă au primit

”Zona va fi monitorizată în continuare de către polițiștii Secției de Poliție nr. 3 Ploiești” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!

Cod roșu de nesimțire în Ploiești. Cât de greu e să duci gunoiul în locurile special amenajate?

Până nu vor fi mai multe camere de supraveghere și mai multe amenzi, nu vom avea un Ploiești curat.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!
- Publicitate -