Messi i-a dat 9 autografre arbitrului român Octavian Șovre, aflând scopul umanitar pentru care cere semnăturile vedetelor din sport

Un scandal pornit de presa britanică, după ce Șovre i-a cerut autograful fotbalistului Haaland, s-a transformat într-un val de simpatie la adresa arbitrului român, pentru care lumea întreagă începe să aibă respectul cuvenit.

Surprins în imagini, în timp ce Haaland îi dădea autograf pe un cartonaș, Șovre avea să fie suspectat de comportament neprofesionist, suspiciunile comentatorilor britanici mergând chiar mai departe.

Pentru prima dată de la declanșarea scandalului, arbitrul Octavian Șovre a vorbit în publicația playsport.ro, menționând și episodul Messi.

Octavian Șovre: ”Da, am văzut, dar nu mi-am dorit asta. Așa a fost să fie. Televiziunea britanică a surprins momentul și apoi au început să apară știrile.

Păi, ce să vă spun despre acțiunea mea? Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an făceam chete și puținul care se strângea, era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi și asta ne bucură enorm.

Asociația pe care noi o sprijinim, este vorba despre „SOS Autism” organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârșit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitații unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau și cartonașele cu semnăturile fotbaliștilor sau sportivilor celebri.

Estimez că am obținut aproximativ 250 de astfel de autografe. Și nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbaliști. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Și de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitațiile despre care vă vorbeam și au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutați cei suferinzi.

Evident. O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat și atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul. Vă dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături.”

sursa playsport.ro / foto Captură Twitter, BT Sport

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău