Petrolul – Aerostar 1-4! Înfrângere în Mogoșoaia

Petrolul a pierdut meciul cu Aerostar Bacău, ratând șansa să ajungă pe locul doi în ierarhia la zi a eșalonului secund. Moldovenii s-au impus cu un greu de crezut 4-1, după un meci în care „lupii” au ratat un penalti (Saim Tudor), au avut un eliminat (Răuța) și l-au pierdut, din cauza unei accidentări serioase, pe tânărul Enache, a anunțat FC Petrolul Ploiești.

Petrolul avea nevoie de o victorie în fața codașei Aerostar Bacău, pentru a urca până pe poziția secundă a podiumului. Cu un val de absențe la nivelul lotului de jucători, dar, chiar și așa, era de așteptat ca diferența de valoare, vizibilă pe hârtie, să se vadă și pe teren.

„Prima jumătate de oră a fost una încurajatoare, „lupii” dominându-și adversarii și având câteva situații foarte bune să deschidă scorul. Cea mai mare trecută în dreptul lui Saim Tudor (15), un șut excelent trimis de la 18 metri, lateral stânga, la care portarul Cebotari a avut un reflex incredibil, salvând de sub transversală, la fel cum nici cea a lui Beleck (20) n-a fost de neglijat, atacantul petroliștilor reluând, din marginea careului mic, în brațele goalkeeperului moldovenilor!”, a explicat FC Petrolul Ploiești

Patrick Popescu (31) a transformat, impecabil, o lovitură liberă de la 18 metri, mingea „mușcând” din bara din stânga lui Kitanov înainte de a intra în plasă, iar Vraciu (40) a majorat diferența, înscriind după un penalti dictat la un henț al lui Răuță, „căpitanul” petroliștilor văzând, cu această ocazie, și cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu!

„Moldovan a apelat, imediat după reluare, și la Armando Vajushi, apoi l-a aruncat în luptă și pe Balint, căutând să împrospăteze ofensiva, dar, după o bară a lui Botic (58), golul a picat tot în poarta ploieșteană… Exact atunci când s-a scurs o oră din meci, Ilie l-a surprins pe Kitanov cu un șut de la 25 de metri, aproape de bara din stânga, ducând, astfel, tabela la un neverosimil 0-3!!!”, a mai precizat FC Petrolul.

Vajushi a redus din handicap, cu cinci minute înainte de final, după cel de-al treilea penalti al întâlnirii, dar, din păcate, era prea târziu pentru o revenire miraculoasă, ba chiar Alexandru Zaharia (89) a închis meciul, la capătul unui contraatac.

Petrolul rămâne, astfel, la cota 17 în clasament, pe  poziția a șasea. La finalul săptămânii „galben-albaștrii” se vor deplasa la Timișoara, pentru jocul cu ASU Poli, programat să se dispute sâmbătă, de la ora 15.15.

Sursă text – FC Petrolul

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

 FC Petrolul Ploiești – Aerostar Bacău 1-4 (0-2)

Marcatori: Vajushi (85, pen)/P. Popescu (31), Vraciu (40, pen.), Ilie (60), Al. Zaharia (89).

FC Petrolul: Kitanov – Olaru, Răuță (cpt), Mondragon, Țicu – Enache (52 Ad. Nicolae) – Diarra (77 Constantinescu), Ekollo (46 Vajushi), Botic, Saim Tudor – Beleck (58 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.

Aerostar: Cebotari – Alecsandru, Ardei (82 Bobaru), Chirilă, Corban – P. Popescu – Gavrilă (82 Belciu), Ilie, Manole (68 Mihalcea), Vraciu (cpt) (82 Al. Zaharia) – Iul. Zaharia (61 Oteliță). Antrenor: Daniel Munteanu.

Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Ionuț Neacșu (București).

Arbitru rezervă: Eduard Ioniță (Galați).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiul Secuiesc) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Cartonaș roșu: Răuță (39).

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596