Hipodromul Ploiești va găzdui Campionatele Balcanice de Cross Country din 2021

Hipodromul Ploieşti va fi gazda Campionatelor Balcanice de Cross Country pentru seniori, tineret (U23) și juniori 1 (U21). Anunțul a fost făcut, miercuri, de CSM Ploiești.

„Inițiativa i-a aparținut Federației Române de Atletism, al cărei secretar general este coordonatorul secției de profil de la CSM Ploiești, Augustin Iancu, și a fost îmbrățişată imediat de ABAF (Association of Balkan Athletic Federations), care a inclus deja evenimentul în calendarul competițional al anului 2021, publicat pe 13 octombrie 2020”, a precizat CSM Ploiești.

„Va fi cel mai important concurs de atletism organizat vreodată în Ploiești, reprezentând, totodată, o premieră pentru o întrecere de acest gen: desfășurarea ei pe un hipodrom activ”, a declarat Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploiești, care a precizat că „un astfel eveniment este unul deosebit pentru Ploiești, având în vedere că la acest tip de competiție participă reprezentanți din 21 de țări”.

ABAF și Federația Română de Atletism se vor ocupa de configurarea unui traseu care va include atât pista de galop și pista de trap din incinta hipodromului, cât și zona din interiorul „ovalului”, cursele de cross country ținându-se pe o suprafață mixtă, cu iarbă, nisip și diverse obstacole, a mai precizat CSM Ploiești.

Competiția programată pe 6 noiembrie 2021 va reprezenta criteriul de calificare pentru Campionatele Europene de Cross Country programate pe 12 decembrie 2021, la Torino.

„Asociația Federațiilor de Atletism din Balcani are 21 de țări membre: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, San Marino, Slovenia, Turcia și Ucraina”, a mai precizat CSM Ploiești.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596