Cum este promovat sportul în rândul elevilor din Ploiești printr-un proiect internațional FOTO

Sportul este ingredientul minune al unei vieţi sănătoase. Din acest motiv, sportul trebuie practicat începând cu cele mai fragede vârste. Copiii trebuie educaţi astfel încât să iubească şi să practice mișcarea.

Școala Gimnazială „Ioan.A.Bassarabescu” din Ploiești s-a alăturat proiectului internațional „European School Sport Day 2020”, ediția a V-a, în perioada 22-24 septembrie .  Evenimentul face parte din campania #BeActive, derulată cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului (23-30 septembrie).

Proiectul își propune promovarea şi implementarea cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european, atât cât poate fi ea făcută în contextul pandemiei și este sprijinit de Comisia Europeană (European Commission), în cadrul unui Erasmus KA 2 de promovare a sportului prin educație.

Elevi și profesori, deopotrivă, s-au simțit bine făcând mișcare în zile splendide de toamnă. Puțină încălzire a mușchilor, apoi împărțirea pe echipe și efervescența jocurilor sportive a cuprins curtea școlii: Exerciții fizice, săritul coardei și ștafeta cu obstacole au fost deliciul zilelor. Activitățile au fost organizate sub forma unui circuit. Copii au fost împărțiți pe grupe, efectuând activități sportive și de recreere în intervalele orare 9 am -11 pm, cu respectarea regulilor in vigoare .

Elevii clasei pregătitoare A , îndrumați de profesorul de învățământ primar Daniela Crăciun au îmbinat cele două elemente ce contribuie la un stil de viață sănătos: sportul și alimentația adecvată, marcând cu succes Ziua Europeană a Sportului Școlar 2020, ediția V-a , alături de alte 8500 de școli din Europa participante la acest proiect derulat de Comisa Europeană și susținut de Federația Română Sportul pentru Toți, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului.

„Sportul, fie că se bazează pe echipă sau că se practică individual, reprezintă o activitate extraordinară pentru copii, care oferă o varietate de beneficii. Participarea la diferite tipuri de mișcare poate ajuta la construirea stimei de sine și a încrederii, poate motiva copiii să exceleze la nivel academic și poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale. Poate, de asemenea, să-i învețe pe copii despre beneficiile stabilirii și practicării obiectivelor. Proiectul ȋmbunătățeşte dialogul intercultural , sporește vizibilitatea educației fizice și a sportului în școli, creează o atmosferă plăcută și distractivă pentru tineri prin activitatea fizică, promovează sănătatea și bunăstarea pentru învățarea de-a lungul vieții, încurejează incluziunea socială și dezvoltați competența socială în rândul elevilor, dezvoltând legături cu alte țări europene“, ne-a declarat Daniela Crăciun.

Copiii au fost competitivi, activi, au făcut apel la respect şi toleranță, bun simţ și respectarea regulilor, colaborare în munca de echipă , spirit de echipă şi bucuria de a se juca ȋmpreună.

De asemenea, jocurile le-au  oferit contextul perfect pentru a se putea familiariza cu ideea de lider, o abilitate extrem de utilă în viaţa de adult. Toate aceste activități au fost dominate de fair-play.

Galerie FOTO (sursa: Daniela Crăciun)

 

 

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596