Cum a reușit clubul sportiv iSports Ploiești să atragă parteneri și sponsori în pandemie? ”Secretul” succesului

În perioada 07.09.2020 – 11.09.2020, la Ploiești, s-a desfășurat un camp (o tabără de antrenamente comasate), sub egida iSports www.sportploiesti.ro , avându-l ca invitat pe Inaki Hernan, un antrenor spaniol cu experiență de 12 ani.

La acest camp, clubul a beneficiat de 10 sponsori și parteneri, cu ajutorul cărora s-au realizat: igienizarea salii, oferirea de beneficii materiale jucătorilor (apă și fructe) și, totodată, și un preț scăzut pentru părinții sportivilor care au accesat acest camp.

Ionuț Urzeală, Manager-ul iSports Ploiesti, cel mai mare club privat la nivelul județului Prahova, ne răspunde la întrebarea „Cum a fost posibil acest lucru?”:

„Imaginea prin sport, de multe ori, este nemuritoare și am dat de multe ori exemplul companiei Connex, care ajunge an de an în presă prin poze de acum 10 ani.
Noi credem foarte mult în aceasta imagine prin sport și cu un networking potrivit am reușit să câștigam încrederea prietenilor noștri, care ne-au ajutat să realizam acest camp foarte frumos, noi, în continuare, acum, generând imagine pentru ei, pentru potențiali clienți, parteneri sau colaboratori cu care ei pot să aibă relații de afaceri.

Rețeta de succes este consecventă în promovarea beneficiilor venite prin <<vânzarea de imagine prin sport>>.

Avem un potențial enorm nu doar la noi, ci la nivelul întregii țări, în a oferi imagine prin sport, dar, din păcate, nu avem specialiști în sensul acesta.
Noi lucrăm cu un departament de marketing externalizat pe această temă, în acest moment, și reușim să dam rezultate foarte bune către sponsorii noștri.

Nu am primit în această activitate sponsorizări fără să livram imagine cu care sponsorii noștri să se mândrească și asta este cel mai important.

Daca noi reușim să facem brand awareness pentru ei, care să poată să genereze și vânzări de orice fel, fie către parteneri, fie către noi clienți, atunci succesul lor este marea noastră reușită și sigur ei se vor întoarce să investească în noi si, concret, în imaginea lor.  Creștem în această poveste tot timpul venind cu inovații, pentru că acest marketing este o pajiște virgină, care zilnic poate crea noi oportunități.

Sponsorii #VamosPloiesti:

 • verzibox.ro – livrare de legume si fruncte la domiciliu.
 • AquaVia România – https://aquavia.info/ – este esența modernă a unui stil de viață sănătos. Misiunea noastră este să oferim consumatorului acces la o apă premium, de cea mai bună calitate, oriunde și indiferent de nevoile acestuia.
 • AlpAccess – alpaccess.ro – a fost infiintata in 2003, fiind reprezentata de o echipa de technicieni specializati in lucrul cu corzi, formata initial din cataratori si alpinisti. Ne-am inceput activitatea in cadrul rafinariilor de petrol si gaze din jurul orasului nostru natal Ploiesti (in care se afla si prima rafinarie petroliera din lume). La inceput echipa a fost alcatuita din 5 persoane si lucram cu echipamentul de alpinist. In prezent, suntem o companie in continua expansiune, formata din peste 100 de tehnicieni, care pune accentul pe calitate si siguranta.
 • Campion Broker de Asigurare si Reasigurare – www.campionbroker.com – este o societate specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in Asigurari, pozitionata pe locul 7 in topul companiilor de brokeraj din Romania. Raspunzand exigentelor partenerilor, Campion Broker de Asigurare si Reasigurare SRL prezinta cele mai bune oferte din punct de vedere financiar, personalizate in functie de necesitatile asigurative.
 • Kardynal – www.kindustrial.ro – activeaza in domeniul electric si de automatizare. Echipa Kardynal este specializata pe proiectarea in E-plan si executia in atelierul propriu a tablourilor electrice, cat si etichetarea Phoenix-contact. Kardynal furnizeaza cele mai bune solutii customizate cu privire la tablouri electrice si de automatizare, instalatii electrice.
  Kardynal face performanta in automatizari si roboti industriali.
 • Mariadserv – www.echipamente-protectie.eu este o companie cu experiență de peste 12 ani pe piața echipamentelor de protecție, o companie formată din oameni pregătiți pentru a satisface cele mai exigente cerințe din acest domeniu.
  SC MARIAD SERV SRL are ca domeniu principal de activitate producția și distribuția de echipamente și sisteme pentru protecția muncii.
 • desy.ro este o agenție web, specializată în programare, web design și marketing online. Încă din anul 2013 oferă soluții web personalizate clienților, care se declară extrem de mulțumiți de colaborarea cu specialiștii Desy.
  Desy – Solutii Web Performante a susținut și sprijinit afacerile de succes ale prezentului. Oferă întotdeauna soluții complete, pentru ca partenerii lor să aibă o prezență online peste concurență.
 • Lubrisol Trade S.R.L – When you say quality, good is not good enough! – http://lubrisol.ro/ oferă soluții chimice pentru industrii, precum și o gamă diversificată de uleiuri, emulsii, vaseline sau protecții anticoroziune. Compania a luat ființă în 2016, are un capital 100% românesc și are în portofoliu producători de renume Mondial.
 • Sithonia – sithonia.ro – este o academie în care persoanele dornice să își îmbunătățească aptitudinile și să se formeze în domenii diverse, de la resurse umane și antreprenoriat, până la meserii de beauty specialist ori specialist în vânzări, pot găsi cele mai bune cursuri de formare profesională. Alături de o echipă de traineri cu experiență în domeniu și activitate de peste 10 ani de zile pe piața muncii, cursanții vor deveni practicieni desăvârșiți, pe care toți angajatorii îi vor dori în echipa lor!
 • Jinx Ploiești https://www.pizzajinx.ro/ este unul dintre cele mai bune restaurante din Ploiești, un loc te poți delecta cu cele mai bune feluri de mâncare, de la ciorbe, până la pizza sau deserturi delicioase.
 • Autoklass – https://honda.autoklass.ro/  – este centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz, smart si Honda, in prezent fiind unul dintre centrele cu cea mai extinsa retea la nivel national, specializat in comercializarea autoturismelor si autovehiculelor comerciale usoare, precum si oferirea de servicii post-vanzare conform standardelor brandurilor reprezentate. (P)
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596