Meciurile din Liga I de pe Stadionul Ilie Oană se joacă fără spectatori. Decizia de ultimă oră a LPF ca măsură de prevenire a coronavirusului

stadion-ilie-oana_feae5.jpg

stadion-ilie-oana_feae5.jpg

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca, începând de astăzi, 8 martie, meciurile din Liga 1 să se joace fără spectatori în tribune, în condițiile regulamentului, și a comunicat scris celor 14 cluburi membre această hotărâre. Astăzi pe Ilie Oană este programată întâlnirea Chindia – Sepși, care ar urma să fie fără spectatori.

Ultimele măsuri dispuse de autorități pentru prevenirea coronavirusului au luat prin surprindere pe multă lume, inclusiv pe microbiști. 

Citește și: Meciurile de fotbal din România se vor disputa fără spectatori. Nunțile și înmormântările, doar cu avizul DSP

După anunțurile făcute de secretarul de stat MAI, Raed Arafat, care a precizat că sunt interzise manifestările cu mai mult de 1.000 de persoane, LPF a decis interzicerea spectatorilor la meciurile din Liga I. 

„Având în vedere măsurile preventive adoptate de autoritățile competente ale statului, astăzi, 8 martie 2020, constând în interzicerea activităților ce presupun participarea a mai mult de 1.000 de persoane, confirmate și detaliate în urma discuției telefonice dintre Secretarul General al LPF – dl Justin Ștefan și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat MAI – dl. Raed Arafat, vă aducem la cunoștință că următoarele jocuri din Liga I vor fi organizate fără spectatori, în condițiile art 59.2 din ROAF. Măsura se aplică imediat și va fi adaptată în viitor în funcție de evoluția situației și deciziile autorităților”, se arată în comunicatul transmis de LPF Bază Sportivă Ilie Oană.

Interdicția va viza și o serie de meciuri de pe Stadionul Ilie Oană, având în vedere că aici au loc inclusiv partide ale unor echipe din Liga I. 

„Conform LPF meciul de astăzi dintre Chindia – Sepși va fi fără spectatori. Decizia LPF se referă la meciurile din Liga I. Echipa gazdă, respectiv Chindia, trebuie să se asigure că sunt respectate condițiile”, a precizat Cristi Nica, șef Birou Baza Sportivă Ilie Oană.

În schimb, în cazul meciului disputat de Petrolul Ploiești la Miercurea Ciuc, unde Csikszereda întâlnește de la ora 15:00 Petrolul Ploiești, s-a sistat vânzarea biletelor, conform deciziei Guvernului României, astfel încât să nu fie prezenți pe stadion mai mult de 1.000 de persoane.

„Sunt câteva sute de suporteri ai Petrolului care s-au deplasat la Miercurea Ciuc”, a precizat Cristi Nica.

Foto – sursă CSM Ploiești

decizie-LPF_10fae.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău