814079-1573860013-romania-prestatie-jenanta-cu-suedia-nordicii-s-au-calificat-la-euro-2020_bf4b5.jpg

Nu e loc de critici, pentru că nu ai ce critica. Cu un președinte al Federației străin de fotbal, e normal să mai speri doar la barajul din Liga Națiunilor.

Deși de bun simț este ca antrenorul Cosmin Contra să lase locul altcuiva, momentan nu sunt semne că ar intenționa. Poate după meciul cu Spania, care oricum nu mai are o miză reală.

Scurt și la obiect, suedezii au dat o lecție de fotbal prin organizare. Nu au jucători de top mondial, deși ai lor sunt pe la echipe mari, nu prin ligi inferioare de afară. Ne-au dat două, dar cel mai grav este că România nu a contat, nu a amenințat poarta lor, nu... nimic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cosmin Contra a schimbat ceva după perioada neagră numită Daum, dar este posibil să-și fi atins limita competenței. În plus, este destul de greu de explicat cum pe bancă stau jucători care doar din 2-3 faze pot face diferența, care sunt în plină formă în campionat. Un exemplu ar fi Budescu.

Se pot spune multe și toți ”ne pricem” la fotbal. Ei, experții, nu suportă criticile, deși rezultatele dau dreptul oricărui român să fie nemulțumit. Se mai scriu câteva rânduri, câteva cronici mai mult sau mai puțin avizate și mai așteptăm 4 ani, culmea după ce găzduim meciuri la un campionat la care accesul ne este interzis. Ar mai fi o șansă la barajul din Liga Națiunilor, un fel de masa săracilor. Dar șansa reală a fotbalului românesc este o schimbare profundă la vârful FRF, acolo unde trebuie să ajungă profesioniști, nu textieri de marketing corporatist.

foto România Liberă

814079-1573860013-romania-prestatie-jenanta-cu-suedia-nordicii-s-au-calificat-la-euro-2020_dbb27.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg