colaj_46460.jpgPatru polițiști prahoveni s-au impus la sportul minții, dar și la tehnicile de luptă, în competițiile organizate de către Ministerul Afacerilor Interne. Concursurile au adunat la start zeci de oameni ai legii bine pregătiți, din toată țara.

Constanța a găzduit, între 20-26 octombrie, etapa finală a Campionatului de Șah al Ministerului Afacerilor Interne - ediția 2019, la care au participat 60 de șahiști din mai multe structuri ale ministerului.

Poliția prahoveană a fost reprezentată la cel mai înalt nivel de către agentul-şef Răzvan Gabriel Oprişor, ajutor al şefului Postului de Poliţie Valea Doftanei şi maestru de şah. După opt victorii consecutive și o remiză, polițistul prahovean s-a clasta pe primul loc, cucerind medalia de aur la șah clasic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Palmaresul său este remarcabil: campion naţional cu echipa de şah prin corespondenţă în perioada 2004 – 2006, respectiv 2006 – 2008, şi vicecampion în perioada 2009 – 2010.

În plus, valoarea sa a fost confirmată și la nivel internațional, fiind deținător al locului I cu echipa Clubului Sterom, în Champions League - Divizia F (2006 – 2008), locul II în divizia B în cadrul aceleiaşi competiţii (2008 – 2010) şi - în premieră - calificarea cu echipa în Divizia A, apoi în Super Ligă. Precizăm că a fost prima echipă din România care a reuşit să se califice în Divizia A, competiţie în care a realizat și prima normă de maestru internaţional la şahul prin corespondenţă.

În prezent, Răzvan Gabriel Oprişor este component al echipei de șah clasic din cadrul CSU Târgoviște, cu care s-a calificat în Super Liga națională.

Un „veteran”, doi debutanți și trei medalii

Luna trecută a fost programată și etapa finală a Campionatului de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, în localitatea Căciulata din județul Vâlcea. Printre cei aproximativ 80 de judoka care s-au aliniat la startul competiției, s-au aflat și trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova - agentul șef Marian Doru (Serviciul Acțiuni Speciale), „veteranul” echipei, precum și doi debutanți - agentul Nicoleta Nedelcu (Poliția Băicoi) și agentul Dragoș Pechea (S.A.S.).

După meciuri intens disputate, colegii noștri au reușit să urce pe podiumul de premiere. Marian Doru a cucerit medalia de bronz la categoria + 100 kg, Nicoleta Nedelcu bronz la -60, iar Dragoș Pechea tot bronz la 81 kg.

Sursa foto: IPJ Prahova

WhatsApp-Image-2019-11-01-at-143323
WhatsApp-Image-2019-11-01-at-143317
WhatsApp-Image-2019-11-01-at-143322

 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg