WOW_5318_1199x800-1199x580_204d3.jpg

Petrolul Ploiești a terminat sezonul în genunchi, cu o înfrângere în fața propriilor suporteri, 2-3 cu Academica Clinceni. Chiar și dacă obținea trei puncte, Petrolul nu ar fi prins locul de baraj pentru că U Cluj a învins Pandurii cu 2-0.

N-a fost loc de miracole în ultima etapă a sezonului şi, după ce a cedat pe propriul teren în faţa Academicăi Clinceni, Petrolul a terminat campionatul în afara podiumului Ligii 2. „Lupii” au suferit cea de-a treia înfrângere, din această primăvară, pe „Ilie Oană”, scor 2-3 (1-2), reuşitele ploieştenilor fiind semnate de către Laurenţiu Marinescu şi Bogdan Rusu.

Cu speranţele pentru baraj ţinând mai mult de domeniul fantasticului, înaintea unei ultime etape în care o eventuală victorie în faţa Clinceniului n-ar fi fost suficientă fără o surpriză de proporţii la Cluj, petroliştii n-au izbutit să-şi facă nici măcar jumătatea lor de treabă. „Lupii” au clacat, din nou, pe „Ilie Oană”, pentru a treia oară chiar în această primăvară, şi n-au avut, astfel, nicio şansă în duelul de la distanţă cu Universitatea Cluj, autoarea unei victorii „de serviciu” în faţa Pandurilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru trupa lui Gigi Mulţescu lucrurile au stat rău încă din start, pentru că, după o eroare a lui Ghinga, atacantul oaspeţilor, Buziuc (8), a profitat şi, după ce l-a driblat pe Lungu, a deschis scorul. Tot el avea să-l şi majoreze, aproape de capătul primei jumătăţi de oră, atunci când, la o centrare de pe stânga a lui Horşia, „nouarul” oaspeţilor a deviat decisiv, de la 7-8 metri (28).

„Lupii” au revenit în joc chiar înainte de pauză, „căpitanul” MARINESCU (41) transformând o lovitură de pedeapsă acordată după un fault comis asupra lui Rusu, şi au început bine partea a doua, apropiindu-se tot mai serios de buturile adverse. Portarul Robert Vâlceanu (46) s-a opus salvator la şuturile lui Ştefănescu şi Moldoveanu, apoi s-a aflat pe direcţia „capului” lui Rusu (51), iar Cazan (62), nemarcat în marginea careului mic, a ratat o ocazie imensă, trimiţând peste transversală! Şi, în plină cursă a „găzarilor” pentru restabilirea echilibrului pe tabela de marcaj, Academica a mai lovit o dată, atunci când Dumitru a pătruns pe dreapta, a centrat în faţa porţii, iar Marrone (72) a reluat simplu, fără speranţe pentru Lungu!

Pe final, Petrolul n-a mai reuşit decât să reducă din handicap, RUSU (83) înscriind cu un şut din mijlocul careului, Academica mergând, astfel, în prima ligă cu o dublă victorie obţinută în faţa „galben-albaştrilor”. Un sezon pe care „lupii” l-au abordat cu speranţe mari, dar pe care l-au ratat, terminând doar pe poziţia a patra, în afara obiectivului promovării!

sursa: fcpetrolul.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg