Imre_2_-_Facebook_Gabi_Imre_2a344_f830f.jpg

"Controlează  în derapaj, la peste 100 km/h, o mașină de 300 de cai putere, deși are doar 12 ani". Așa îl prezintă pilotul de drift Gabi Imre, din Săcele, pe fiul său. Gabi Imre junior este cel mai tânăr pilot licențiat de drift, din Europa. A debutat deja ca pilot profesionist și spune unei întregi țări ce înseamnă pasiunea pentru caii putere, cultivată departe de teribilismul celor care trag frâna de mână noaptea, prin parcările din oraș.

Școlit pe circuitele de karting

Un an și jumătate avea Gabi Imre junior, când a ținut prima oară în mâini un volan. Era în brațele tatălui său, într-un poligon auto. Au trecut mai puțin de șase ani, până când băiatul a început să conducă singur. S-a întâmplat tot într-un poligon auto și tot sub supravegherea tatălui său.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și Ce-ai făcut, Bobiță? Ai făcut drift la Sala Sporturilor, înainte să înveți cum se face?

Din 2015, băiatul a început kartingul. Și de atunci a acumulat întregi sezoane competiționale, zeci de trofee și chiar un titlu de campion național. În primăvara acestui an, Gabi Imre junior a obținut licența de pilot de drift. E susținut financiar doar de familie și de câțiva prieteni.

"Un astfel de talent, nesusținut, nepromovat, neîncurajat, nepremiat, neiubit ... se stinge. Scopurile noastre sunt mari și ni le vom atinge oricum, peste câțiva ani, copilul ăsta va fi un nume mondial în automobilism", spune tatăl băiatului.

Gabi Imre junior a apăsat prima dată pedala, într-o competiție oficială, pe circuitul Rabocsi, din apropierea localității Mariapocs, în nord-estul Ungariei. Acolo s-a desfășurat prima etapă din Campionatul Național de Drift 2019, al României. Citește continuarea pe observatorulbv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg