Petrolul Ploiești, victorie în deplasare cu Farul Constanța

0
RPS9988_1067x800_d60bb.jpg

RPS9988_1067x800_d60bb.jpg

La distanţă de doar o săptămână de la eşecul dureros cu Daco-Getica, petroliştii s-au transformat radical şi au câştigat meciul disputat, astăzi, la Constanţa. O victorie ce îi menţine pe elevii lui Gigi Mulţescu în cursa promovării, „lupii” apropiindu-se, cel puţin până mâine, la un singur punct de locul de baraj, ocupat de către Universitatea Cluj.

Pe stadionul „Farul”, ploieştenii au luat un start perfect, lucru ce a contat, practic, decisiv în derularea ulterioară a ostilităţilor. La chiar prima acţiune ofensivă, Petrolul a deschis scorul, după ce mingea şutată de către Moldoveanu a ricoşat, din blocajul lui Ispas, la PUŞCAŞ (1), iar acesta, aflat la 10-12 metri, lateral stânga, a plasat balonul la colţul lung.

Desprindere a venit la fel de repede, SAIM TUDOR (9) trimiţând, de la 15 metri, central, pe lângă Avram, la o fază începută de Marinescu şi continuată, cu o pasă ideală, de către Moldoveanu, iar la adăpostul unui avantaj confortabil luat atât de devreme, Petrolul a putut să dicteze în linişte ritmul confruntării. Până la pauză lucrurile se puteau lămuri definitiv, dar „găzarii” n-au tratat inspirat câteva situaţii favorabile, cum a fost aceea a lui Robert Moldoveanu (17), cel care, scăpat singur pe stânga, a preferat o pasă către Arnăutu, în locul unui şut la poartă.

După reluare, chiar dacă a mai pierdut din intensitate, jocul şi-a păstrat caracteristicile. „Lupii” au gestionat perfect situaţia, nu le-au dat vreo şansă amfitrionilor să spere că ar putea reintra în meci, ba chiar, pe final, au dus scorul la proporţiile unuia de forfait, BORŢA (89) învingându-l pe Avram cu un şut din careu, după o pasă spectaculoasă venită de la debutantul Alex Stoica.

Petrolul a bifat, astfel, victoria cu numărul 20 a sezonului, şi, cu 65 de puncte, urcă, momentan, pe locul patru, la cinci lungimi distanţă de ocupanta poziţiei secunde, Chindia Târgovişte, şi una în urma Universităţii Cluj, formaţia care încheie podiumul eşalonului secund, ambele însă fără meci disputat în această etapă.

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, FC Petrolul va evolua, pe „Ilie Oană”, cu „lanterna roşie”, Dacia Unirea Brăila.

sursa: fcpetrolul.ro/ Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău