fc_petrolul_ploiesti_1924555-687x401_5837c.jpg

Din cauza ultimelor înfrângeri, Petrolul Ploiești mai are șanse doar matematice să ocupe un loc pe podium care să-i asigure promovarea sau barajul pentru prima ligă. Există însă posibilitatea ca echipele aflate acum pe primele două locuri în liga a doua să nu poată promova.

Potrivit libertatea.ro, Liga Profesionistă de Fotbal solicită Federaţiei Române de Fotbal introducerea printre criteriile de obţinere a licenţei pentru Liga I deţinerea unui contract pentru a putea evolua pe un teren din localitatea respectivei echipe care ar urma să promoveze.

Întrebat cât de mult ar afecta competiţia dacă ar promova echipe precum Chindia Târgovişte sau Academica Clinceni, care nu au stadion de nivelul Ligii I, dar sunt în fruntea Ligii 2, Iorgulescu a spus: ”Ar afecta, sigur că da, pentru că aceste cluburi nu au stadioane şi suntem în discuţii cu Federaţia Română de Fotbal să facem nişte modificări la licenţiere. Nu se mai poate să acordăm un an de graţiere echipelor care nu au stadioane şi care joacă în alte părţi decât în oraşele de unde provin”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În plus, Iorgulescu a precizat că dacă se va dovedi că echipa Academica Clinceni, liderul ligii a doua, este satelitul FCSB, aceasta nu va putea promova.

”Acum conform regulamentului, dacă Clinceni este satelitul alte echipe nu are drept de promovare, dar trebuie făcută o analiză de către Federaţia Română de Fotbal, să consulte regulamentele şi să ia o hotărâre în această privinţă. Pentru că dacă e satelit în niciun caz nu are voie să o promoveze”, a mai spus oficialul LPF pentru sursa citată.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg