fbpx

mada si andrei.jpgMădălina Nicoleta Preda, componentă a Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, participă la cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), din Bosnia și Herțegovina. Tânăra, în vârstă de 17 ani, va concura în cadrul probelor de schi alpin.

După 14 ani de muncă, Mădălina Preda a reușit o performanță demnă de toată lauda. Aceasta face parte dintre cei opt sportivi români (patru fete și patru băieți), calificați la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție ce se desfășoară în Sarajevo şi Sarajevo de Est.

Tânăra din Sinaia, antrenată de ani buni de Andrei Burchiu, va începe probele de la schi alpin pe 11 februarie, când este programată prima manșă a slalomului uriaş.

Performanța Mădălinei este una notabilă, dar care se bazează pe sacrifii și o muncă colosală.

„De la trei ani a început schiatul, de la vârsta de 5 ani este legitimată la CS Carpați Sinaia, iar rezultate la acest sport a obținut încă de la începuturi. Eu i-am pus schiurile în picioare, dar cel care a format-o și a condus-o spre performanță este Andrei Burchiu.

Schiul este un sport frumos, dar plin de uzură fizică și multă muncă. Pentru Mădălina, toți acești ani au fost unii foarte grei, cu eforturi școlare. În fiecare an, absentează de la școală cam trei luni și jumătate, cât este plecată în cantonamente. Dar profesorii i-au înțeles înclinația și au ajutat-o să recupereze materia pierdută, lucru dublat și de pregătirile suplimentare. Nu este zi fără minimum două ore de antrenament“, ne-a declarat Oana Preda, mama Mădălinei și președinte al CS Carpați Sinaia.

Într-un an, sportiva are parte de o singură lună de pauză. Speră să revină cu un rezultat bun de la competițiile olimpice, unde nivelul competițional este foarte ridicat. Mădălina este însoțită de antrenorul Andrei Burchiu, care a fost selecţionat în staff-ul tehnic al delegaţiei României.

Foto: facebook Primăria Sinaia

mada si andrei.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg