fbpx

rotile schimbarii.jpg

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație neguvernamentală nonprofit, înființată în luna ianuarie 2013, în scopul integrării sociale a persoanelor cu dizabilități prin activități sportive. Având în vedere faptul că practicarea oricărui sport aduce beneficii fizice și psihologice, Asociația organizează și promovează diferite sporturi adaptate pentru mai multe tipuri de dizabilități locomotorii. 

“Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT” are ca scop facilitarea sportului pentru persoanele cu dizabilitati ca mijloc eficient de creștere a gradului lor de incluziune socială și reducerea stigmatizării și discriminării acestora.

Sportul în scaun rulant îmbunătățeste funcționarea persoanelor cu dizabilități și contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă. În același timp, stimulează viața socială și contribuie la creșterea stimei de sine a celor care îl practică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De aceea, 20 de persoane au fost implicate în  antrenamentele de baschet în scaun rulant, iar efortul lor au dat roade atunci cand au câștigat locul 2 la Competitia Nationala de Baschet in Scaun Rulant.

Constientizarea elevilor din municipiul Ploiesti cu privire la problematica dizabilitatii a fost un punct important al proiectului și de aceea au fost organizate mai multe  ateliere în școli, derulate sub îndrumarea unor persoane cu dizabilități de la ACS Roțile Schimbării.

Aceștia au povestit unui numar de peste 300 de elevi din Ploiesti ce înseamnă o dizabilitate și cum poate fi gestionată cu succes.

La baza întâlnirilor cu rol educativ a stat chiar experiența persoanelor cu dizabilități, care s-au folosit de exemplele personale pentru a promova incluziunea persoanelor cu dizabilități.

Organizarea de antrenamente lunare de baschet in scaun rulant au mai multe beneficii:

  • • În plan fizic: Beneficiile fizice ale sportului sunt în strânsă legătură cu reabilitarea după boală sau traumatism, având de asemenea rezultate şi asupra stării generale de sănătate a tuturor utilizatorilor de scaun rulant
  • • Psihologic: O persoană îşi va folosi la maximum potenţialul doar dacă se va implica în mod activ în ceea ce face. Dacă nevoile sale emoţionale sunt ignorate, persoana va deveni anxioasă si retrasă. Asadar, beneficiile emoţionale şi mentale ale sportului nu ar trebui să fie subestimate.
  • • Social: lucrul cu alte persoane cu diferite abilităţi şi experienţe permite tuturor să înveţe de la fiecare câte ceva. Grupul poate împărtăşi idei pentru rezolvarea unor probleme. Având sprijinul celorlalţi, oamenii sunt încurajaţi să-şi asume noi provocări, care poate nu le-ar fi luat în calcul înainte.
  • • Vocaţional: Sportul ajută la câştigarea forţei fizice şi emotionale, dar şi la dezvoltarea deprinderilor necesare pentru a se integra sau angaja.

Proiectul “Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT” a fost desemnat câștigător la Gala Comunității Prahovene 2018, categoria Sport. Gala comunității Prahovene este un eveniment anual organizat de Fundația Comunitară Prahova prin care sunt premiate faptele bune din județul nostru și oamenii care le-au realizat.

rotile schimbarii 3.jpg

rotile schimbarii.jpg

rotile schimbarii 2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg