fbpx

686069-chirita.jpg

Câştigător al Cupei României cu Petrolul, în 1995, şi al titlului cu Rapid, în 1999, fostul internaţional Daniel Chiriţă (44 de ani) a povestit marţi, în emisiunea ProSport Live, că a participat la meciuri aranjate, cine alcătuia "nucleul dur" al Cooperativei şi cum se blătuiau întâlnirile fără nicio jenă, de faţă cu toată lumea.

Martor ocular şi participant la aceste vremuri pe care, timp îndelungat, lumea fotbalului românesc le-a negat cu înverşunare, Daniel Chiriţă spune că şi acum îşi mai pune întrebări la unele meciuri din Liga 1, când vede, de exemplu, că „o echipă refuză să atace“.

Daniel Chiriță:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Am jucat în meciuri aranjate, eram la Petrolul şi se făceau vreo trei jocuri aranjate pe sezon. Erau echipele, cu tot cu jucători şi conducători, în vestiar. Şi se discuta. Iar eu, chiar dacă eram mai la început, îmi dădeam seama ce se întâmplă... Adică se zicea: <<Azi câştigăm noi la două goluri diferenţă>>. Erau înţelegeri tur-retur:  <<Eu câştig la mine acasă, tu la tine>>. Erau Petrolul, Bistriţa, Ceahlăul şi U Cluj... La Bistriţa era nea Jean Pădureanu, la Petrolul erau fraţii Dero, adică Ion Radu şi Mihai Cristache. Mai era şi Romică Paşcu, la Braşov...".

Detalii și VIDEO pe prosport.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg