RPS4435_1067x800.jpg

Petrolul şi CS Baloteşti au tras cortina peste stagiunea de toamnă a Ligii 2 Casa Pariurilor, cu un meci disputat, astăzi, la prânz, pe „Ilie Oană”, şi câştigat, aşa cum era de aşteptat, de către formaţia noastră. „Lupii” s-au impus cu scorul de 5-1, prin golurile lui Marinescu (2), Cazan, Ghinga şi Arnăutu, şi „iernează” pe treapta a treia a podimului eşalonului secund, la egalitate cu Academica Clinceni şi la un punct în spatele liderului, Sportul Snagov.

N-a fost să fie locul unu, la intrarea în iarnă, pentru Petrolul, ci o clasare pe podium, ce nu schimbă însă, cu nimic, socotelile în ceea ce priveşte promovarea. Acum, când am depăşit, cu două etape, jumătatea sezonului, Petrolul este cea mai bine poziţionată dintre echipele cu pretenţii şi cu tradiţie, şi e clar că trebuie privită drept principala candidată în cea mai echilibrată luptă a ultimilor ani pentru locurile ce duc în primul eşalon.

Meciul cu CS Baloteşti a închis stagiunea de toamnă aşa cum speram, cu o victorie lejeră, consemnată după un meci controlat de la un capăt la celălalt de către elevii lui Mugurel Cornăţeanu. Ilfovenii au avut „benzină” cât să reziste o jumătate de oră, scăpând cu bine la ocaziile lui Herea (12 – şut din lovitură liberă, de la 22 de metri, lateral dreapta, respins de portar) şi Grecu (21 – şut de la 20 de metri, lateral stânga, puţin alături), dar s-au prăbuşit după ce MARINESCU (33) a reuşit să deschidă scorul, transformând un penalti obţinut, tot de el, după un fault al lui Neagu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din acel moment, odată desfăcută defensiva vizitatoare, lucrurile au devenit extrem de simple pentru „lupi”. Până la pauză, Herea (41 – cursă pe stânga, încheiată cu un şut la colţul scurt, blocat de Marciuc) şi Ghinga (42 – „cap” din careu, deturnat de portar în corner) l-au „iertat” pe Fulga, cel care, însă, după reluare, a devenit victimă sigură în faţa ofensivei continuue a ploieştenilor.

CAZAN (53) a adus desprinderea, reluând, din cădere, o minge respinsă în faţă de Fulga la o foarfecă laterală a lui Herea, apoi GHINGA (62) a înscris cu un şut de la marginea careului, balonul fiind deviat de către Marciuc, ARNĂUTU (78) a punctat din faţa porţii, după o „rabona” de senzaţie a lui Grecu, iar MARINESCU (84) a realizat „dubla”, cu o lovitură de cap expediată din 6 metri, la o centrare de pe dreapta a lui Saim Tudor.

„Găzarii” au căutat, pe final, reuşita de 6-0, care i-ar fi propulsat, la golaveraj, pe locul doi, însă, în cele din urmă, golul a picat în poarta lui Bolboaşă, Ghiţă (89) înscriind, din apropiere, cu o lovitură de cap.

S-a terminat, astfel, 5-1, iar Petrolul intră în iarnă de pe locul 3, dar cu aceleaşi şanse în lupta pentru promovare. Urmează o vacanţă lungă, reluarea campionatului urmând să se producă pe data de 23 februarie.

sursa: fcpetrolul.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Luni, 21 Ianuarie 2019
  • De Roxana Tănase

Taxă de promovare turistică la Sinaia

Orașul Sinaia, considerat și „Perla Carpaților”, a reușit în ultima perioadă să atragă un număr extrem de mare de turiști, atât români, cât și străini. Din 2019, pentru promovarea turistică a...

Sport
  • Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Plecări importante de la Petrolul Ploiești

Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliştilor, mijlocaşul Claudiu Herea şi fundaşul central Florin Plămadă, şi-au încheiat, în mod oficial,...