IMG_3321_1067x800.jpg

Cu o altă atitudine şi o cu totul altă dăruire, petroliştii au reuşit, astăzi, să obţină o victorie imensă pe terenul Sportului Snagov, într-un joc ce putea influenţa considerabil clasamentul înaintea pauzei de iarnă. „Lupii” s-au impus cu scorul de 1-0, prin golul lui Saim Tudor (7), şi au redus la doar un punct diferenţa ce o separa de echipa ilfoveană, încă lideră a eşalonului secund.

Petroliştii au jucat oarecum cu sabia deasupra capului meciul de la Snagov. Un eşec n-ar fi fost chiar capăt de drum, pentru că până la finalul campionatului mai este cale lungă de parcurs, dar ar fi putut cântări enorm în lupta pentru promovare, atâta vreme cât ar fi lăsat echipa noastră la şapte puncte în urma Sportului. „Lupii” au depăşit, însă, momentele tensionate din această săptămână şi, graţie unei prestaţii în care atitudinea a făcut, în primul rând, diferenţa, au obţinut un succes vital, arătând că au toate argumentele necesare pentru a fi cotaţi, în continuare, cu prima şansă în cursa pentru Liga I.

La Ghermăneşti, pe un teren pe jumătate îngheţat, pe jumătate desfundat, echipa condusă de pe bancă de către Mugurel Cornăţeanu a început un pic ezitant, amfitrionii având prima ocazie la devierea lui Ţigănaşu (3), ce a lovit bara porţii lui Bolboaşă, dar, mai apoi, a trecut autoritar la cârma jocului. Herea (4) putea să deschidă scorul, însă, ajuns faţă în faţă cu portarul după un contraatac tăios, a calculat greşit şi a preferat să lase mingea să treacă, sperând într-o reluare a unuia dintre coechipierii săi, iar la următoarea şarjă defensiva gazdelor avea să cedeze, atunci când Marinescu a şutat de pe stânga, Iacob a respins în faţă şi SAIM TUDOR (7) a împins balonul în plasă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şi, spre deosebire de ultimele două jocuri, în care „găzarii” punctau primii pe tabelă dar nu reuşeau să ţină de avantaj, de această dată scenariul a fost altul, Petrolul arătând că ştie să aibă şi maturitatea necesară pentru a gestiona momentele favorabile.

Până la pauză, gazdele n-au fost periculoase decât la pătrundearea, pe dreapta, a lui Alexandru Ioniţă (16), blocat în momentul şutului de către Cazan, pentru ca, la cealaltă poartă, Cruceru (26) să-l pună la încercare pe Iacob, cu un şut expediat de la 20 de metri.

Scenariul s-a păstrat şi după reluare, Petrolul căutând să rămână cât mai mult în jumătatea adversă, pentru a nu le lăsa şansa amfitrionilor să preia controlul ostilităţilor. Snagovul n-a reuşit să se descurce cu presingul agresiv al ploieştenilor, aşa încât Bolboaşă s-a simţit în siguranţă până spre final, atunci când şi-a dat, mai degrabă, singur emoţii, cu o ieşire uşor riscantă dintre buturi, la care Ioniţă (88) a trimis pe lângă poartă.

„Lupii” au încheiat meciul în ofensivă şi Ţicu (90+1) putea să înscrie golul de 2-0, dar tânărul jucător n-a nimerit ţinta cu o lovitură de cap expediată din faţa porţii, însă nimic nu mai putea schimba destinaţia celor trei puncte, ajunse în contul „găzarilor”.

Şi astfel, cu 42 de puncte, Petrolul vine la o singură lungime de prima clasată, Sportul Snagov, echipă în faţa căreia, de acum, are şi avantajul rezultatelor directe. Iar, într-o conjunctură favorabilă, Petrolul poate chiar să termine anul pe primul loc, dacă va câştiga meciul de duminica viitoare, cu CS Baloteşti („Ilie Oană”, ora 12.00), şi va avea un pic de „sprijin” din partea celorlalte rezultate.

sursa: fcpetrolul.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.