fbpx

liverpool3.jpg

În fiecare toamnă, comunitatea petrolistă sărbătorește victoria F.C. Petrolul împotriva F.C. Liverpool. Singurul moment când fotbalul autohton de club s-a ridicat la înălțimea celui englez a avut loc pe 12 octombrie 1966. Evenimentul s-a petrecut în manşa secundă a turului I al Cupei Campionilor Europeni pe stadionul „Petrolul”.

În prezența unui public numeros, campioana României de atunci, F.C. Petrolul Ploiești, a învins-o pe multipla campioană a Angliei cu 3- 1 (1-0), după ce, în tur, englezii câştigaseră cu 2-0.

Victoria este cu atât mai meritorie pentru ploieşteni, cu cât Liverpool era campioana ţării sale. Anglia câştigase şi Campionatul Mondial, disputat în vara anului 1966, Liverpool fiind la acea vreme o echipă garnisită cu toate vedetele echipei naționalei. În plus, la scorul de 3-1, Petrolul a avut două penalty-uri neacordate de către arbitrul rus al meciului!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Rezultatul final a trimis duelul în meciul trei, care avea să se dispute, pe teren neutru, la Bruxelles. Liverpool urma să meargă mai departe, după ce s-a impus cu scorul de 2-0.

Victoria de prestigiu a petroliștilor a făcut înconjurul lumii, introducând definitiv numele echipei în sufletul ploieștenilor și în analele fotbalului românesc. Cum a reușit o echipă din estul Europei să învingă puternicul Liverpool?

Citește continuarea pe iubescploiestii.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg