liverpool3.jpg

În fiecare toamnă, comunitatea petrolistă sărbătorește victoria F.C. Petrolul împotriva F.C. Liverpool. Singurul moment când fotbalul autohton de club s-a ridicat la înălțimea celui englez a avut loc pe 12 octombrie 1966. Evenimentul s-a petrecut în manşa secundă a turului I al Cupei Campionilor Europeni pe stadionul „Petrolul”.

În prezența unui public numeros, campioana României de atunci, F.C. Petrolul Ploiești, a învins-o pe multipla campioană a Angliei cu 3- 1 (1-0), după ce, în tur, englezii câştigaseră cu 2-0.

Victoria este cu atât mai meritorie pentru ploieşteni, cu cât Liverpool era campioana ţării sale. Anglia câştigase şi Campionatul Mondial, disputat în vara anului 1966, Liverpool fiind la acea vreme o echipă garnisită cu toate vedetele echipei naționalei. În plus, la scorul de 3-1, Petrolul a avut două penalty-uri neacordate de către arbitrul rus al meciului!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Rezultatul final a trimis duelul în meciul trei, care avea să se dispute, pe teren neutru, la Bruxelles. Liverpool urma să meargă mai departe, după ce s-a impus cu scorul de 2-0.

Victoria de prestigiu a petroliștilor a făcut înconjurul lumii, introducând definitiv numele echipei în sufletul ploieștenilor și în analele fotbalului românesc. Cum a reușit o echipă din estul Europei să învingă puternicul Liverpool?

Citește continuarea pe iubescploiestii.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Comisie anti-poluare la Primăria Ploiești

În contextul în care reclamațiile privind calitatea aerului din Ploiești sunt la ordinea zilei, iar legislația în domeniul mediului s-a modificat, autoritățile locale sunt obligate să întocmească...