Spitalul-de-Pediatrie-Ploiesti.jpg

Peste 100 de elevi, majoritatea de la Școala Grigore Moisil din Ploiești, au lipsit astăzi de la ore pentru că s-au simțit foarte rău. Copiii, de vârste diferite, acuză dureri abdominale și de cap și vărsături (Detalii AICI). 

Mulți dintre ei au ajuns la spitalul de pediatrie din Ploiești, dar și la clinici private din oraș.

Observatorulph.ro a publicat în premieră informația aici: Mai mulți elevi din Ploiești au ajuns la spitalul de pediatrie. ”Vomită și se simt rău”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Surse medicale au declarat pentru observatorulph.ro că elevii suferă de enterocolită virală și nu de toxiinfecție alimentară, cum s-a crezut la început.

Citește și: DSP Prahova a dispus o anchetă epidemiologică după ce mai mulți elevi de la Școala Grigore Moisil din Ploiești au ajuns la spital

Potrivit sfatulmedicului.ro, enterocolita poate fi cauzată de o bacterie, de un virus sau de un parazit și se transmite prin aer.

Tratamentul constă, în principal, în rehidratare și în administrarea de antibiotice în caz de afectare severă sau prelungită.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.