1830c5a9-46fd-4a15-a281-da9a497c8860.jpg

A tot sperat că problema poate fi rezolvată cu amenzi, pentru că de vorbă bună nu poate fi vorba. A ales o metodă cu limbaj pe înțelesul celor la care a făcut apel.

Cum cei care transformă orașul într-o gropă de gunoi nu se tem de amenzi, sau se bazează pe faptul că nu-i vede nimeni, Ploieștiul a ajuns într-o stare deplorabilă.

Că platformele de colectare sunt mai mereu pline, iar Primăria nu se arată capabilă să gestioneze problema, mergând până la rezilierea contractului cu operatorul Rosal, asta deja a devenit o stare de fapt.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mulți au renunțat să mai ducă gunoiul menajer la acele platforme, așa că preferă să îl lase în fața blocurilor și caselor, lângă pubelele montate pe stâlpii de iluminat public.

Pentru ei este ceva normal, neînțelegând că acele pubele nu sunt destinate colectării gunoiului menajer, ci a deșeurilor de mici dimensiuni (ambalaje, chiștoace, etc).

Să nu mai punem la socoteală că în cazul din imagini platforma de colectare este la 100-150 de metri de locul devenit ”ghenă publică”, dar lenea și nesimțirea sunt mult prea mari pentru un mic și firesc efort.

Cum suntem încă în sezonul cald, mirosul este insuportabil. De menționat că situația poate fi întâlnită pe cele mai multe străzi din Ploiești.

Exasperat de miros, aspect (foto 1) și mai ales de muntele de nesimțire, dar și de ineficiența autorităților, un ploieștean a recurs la o medodă mai puțin convențională, care însă a dat rezultate. Marți seara a lipit pe stâlpul înconjurat de gunoi un anunț (foto 2), iar miercuri dimineața, la prima oră, a avut o supriză (foto 3), în condițiile în care angajații Rosal nu au avut program de salubrizare a străzii respective.   

Revenim cu detalii, în cazul în care soluția va avea efect pe termen lung. :)

1830c5a9-46fd-4a15-a281-da9a497c8860.jpg

fb8f6d9e-2472-44a1-8506-c3c9ec4ee720.jpg

bcdefa94-4d3b-441a-9c97-a3b66417dd2c.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.