0de2483a-4afd-4402-81e7-f3de3f4291b6.jpg

Imaginile surprinse de noi și de cititorii noștri nu mai sunt doar în cazuri izolate. Orașul Ploiești a fost parazitat de o specie de nesimțit de top, gunoius-pubelus.

Lenea și nesimțirea sunt atât de mari, încâr refuză să se mai deplaseze până la cea mai apropiată rampă de colectare a gunoiului menajer și, după ce ies cu pungile din case, le lasă la primul stâlp întâlnit în cale. 

Nu există zonă a orașului Ploiești unde acest ”fenomen” să nu poată fi observat. Și nu vorbim aici doar de cartierele periferice, ci și de centru (foto1).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un astfel de individ a fost surprins de o ploieșteancă, în momentul în care, dimineața, lăsa doi saci cu gunoi pe strada Cavalului (foto2). Individul tocmai ieșise din bloc, bine îmbrăcat, grăbindu-se să se urce în mașină. Cu eleganță, aceasta i-a atras atenția că rampa de gunoi este la doar 100 de metri distanță și că nu este normal să lase gunoiul lângă o pubelă stradală, destinată deșeurilor de mici dimensiuni, nu guniului menajer.

Respectivul a privit-o cu aroganță și i-a replicat: ”Așa, și? Lasă că vin ăștia de la Rosal și strâng. Care-i problema?”

Este evident că nu abordarea civilizată, elegantă, este cea care dă rezultate în cazuri similare. Problema este că respectivul nu a fost încă surprins de unul mai zdravăn, care să rezolve situația cu mai puțin bun simț, dar nu-i timpul trecut.

Se dovedește că educația se face cu amenzi usturătoare, cu multă muncă în folosul comunității, deși nu prea are cine să aplice asemnea măsuri. În astfel de situații, așteptați-vă ca, în zilele următoare, să vedeți o știre cu un individ serios șifonat și cu un ”nebun” care l-a târât până în casă, apoi l-a aruncat în frumosul domiciliu, unde i-a răsturnat și sacii cu gunoi. Nu întrebați despre cine este vorba. Efectul contează. 

dc089ce4-1262-40f4-b55b-d305bacd076a.jpg

0de2483a-4afd-4402-81e7-f3de3f4291b6.jpg

35634115_2039473622737617_5473627530294460416_n.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.