elevi-in-banca.jpg

Finalul de an școlar a venit cu probleme la Colegiul Spiru Haret din Ploiești. Familia unei eleve de clasa a XI-a acuză diriginta clasei și alți câțiva profesori că a lăsat-o repetentă nejustificat. De partea cealaltă, reprezentanții colegiului susțin că situația școlară a fost încheiată conform legii și că nu au avut altă soluție, eleva fiind corigentă la patru materii.

”Nepoata mea este elevă la Colegiul Spiru Haret Ploiești în clasa a XI-a. Doamna dirigintă, care este și profesor de limba engleză, după ce n-am mai putut-o trimite la pregătire pentru că nu mai aveam bani, a început să-i pună note proaste și a lăsat-o corigentă. Nu știu cum a făcut, că a vorbit și la Română și la Geografie, și au lăsat-o și acolo. La inspectorat, când fiul meu s-a dus să facă reclamație, l-a trimis înapoi la director. E bătaie de joc. Mi-au lăsat nepoata repetentă nejustificat”, susține Rodica Modoran, bunica fetei.

”În privința absențelor, am avut un accident rutier și am stat acasă o perioadă. Am adus scutiri, dar mi-a spus că mint și nu e adevărat. A continuat să nu mă creadă. Problemele au început de acum un an. Nu sunt o elevă de 10, dar mi-am dat toată silința. Nu știu ce să mai fac”, povestește eleva.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De partea cealaltă, diriginta elevei susține că a refuzat de fiecare dată să ofere meditații în particular.

”Eleva a avut media la purtare scăzută în fiecare an datorită absențelor. Ca urmare a acestor absențe, eleva a acumulat lacune care se regăsesc în situația ei școlară. Eleva este corigentă la patru discipline. În fiecare an, din clasa a IX-a până acum a avut ce a mai mică medie din clasă. De fiecare dată familia a făcut presiuni, a insistat de foarte multe ori să o meditez în particular pe elevă și am refuzat categoric, motiv pentru care, în prezent, a trecut la amenințări și hărțuiri. În cei trei ani, părinții au refuzat categoric să păstreze legătura cu mine și cu nimeni altcineva din școală. Intenționez să depun o reclamație la Poliție în acest sens”, ne-a declarat diriginta fetei.

Conducerea liceului susține că, din punct de vedere legal, au fost efectuați toți pașii pentru evitarea situație și că reexaminarea este, în momentul de față, imposibilă.

”Am stat de vorbă cu profesoarele. Dumnealor au pus aceste note în baza unor lucrări scrise, pe care le au în portofoliu și pot fi verificate. Părintele poate face cerere atât la noi cât și la inspectorat sau la minister și, cu siguranță, va primi un răspuns scris. Noi am făcut lucrul acesta și, conform Articolului 21 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Liceelor, eleva este repetentă, fiind declarată corigentă la patru discipline (Georgafie, Română, Engleză și Engleză opțional). Consiliul de Administrație al școli, pe care l-am convocat deja astăzi, nu are competența de a dispune reexaminarea elevei”, ne-a declarat Sandu Mihai, directorul Colegiului Spiru Haret Ploiești.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.