07jocuri-minge.jpg

Mama unui copil care se juca cu mingea într-un parc din zona de Sud a Ploieștiului a fost avertizată de un echipaj al Poliției Locale că poate fi amendată. Polițiștii au fost chemați de o altă femeie, care vroia să se plimbe, în liniște, prin parc. Primăria Ploiești a transmis părintelui avertizat că jocul cu mingea este interzis în parc și să folosească terenurile de sport de la Parcul Municipal Vest, unde accesul se face doar cu mașina personală.

Un cititor, Denis B., ne-a sesizat incidentul petrecut recent în parcul Jianu din Ploiești:

”Buna seara. Ma adresez redacției dumnavastra deoarece poate v-ati mai confruntat cu astfel de probleme. In cursul zilei de vineri, a iesit soția mea în parcul Jianu din zona de sud a Ploieștiului, cu copilul nostru în vârstă de 9 ani. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Impreună cu mai mulți copii de varsta lui si mai mici se jucau cu mingea în parc deoarece în altă parte nu au unde, mai ales ca pe terenul scolii din zona nu au acces.

Citește și Copiii au primit interdicție la locurile de joacă din Ploiești. De ce au fost scoase din funcțiune printr-o coală A 4

O doamnă, care era si dansa tot cu copilul in parc, foarte revoltată, a inceput sa ii faca nesimțiți pe cei care se jucau si le-a luat mingea pentru ca nu au voie să se joace acolo.

Sotia mea a intervenit politicos si a rugat-o sa le returneze mingea copiilor si sa nu ii mai jigneasca. 

Doamna deranjata a facut reclamatie la Politia Locala, iar un echipaj i-a spus sotiei mele sa nu le mai permita copiilor sa bata mingea in parc pentru ca este ilegal si risca o amenda.

Intrebarea mea este: exista o astfel de lege care sa interzică celor mici sa se joace cu mingea in parc pentru a nu-i deranja pe adultii care vor liniste?

 Fără locuri de joacă la Ploiești. ”Dacă nu suntem în stare să îngrijim un parc, îl inchidem?!”

Ca si mine sunt multi alti parinti care nu stiu ce sa faca pentru a-i lasa pe copii sa se joace in aer liber decat sa stea in apartament cu cohii la TV sau telefon”.

Acesta a solicitat și Primăriei Ploiești un punct de vedere.

Mare i-a fost mirarea când a aflat că, pentru a se juca fiul său cu mingea, trebuie să-l ducă pe terenurile de fotbal de la Parcul Municipal Vest, adică la capătul celălalt al orașului, unde nu există posibilitatea de a ajunge cu transportul public.

Răspunsul Primăriei Ploiești:

adresa-primarie-loc-joaca.jpg

foto cu caracter ilustrativ

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.