bac_2014_1_67775800.jpg

Situație revoltătoare în Prahova, la organizarea testării de limbă străină pentru evaluarea națională. Chiar în dimineața examenului, elevii înscriși la proba de limbă engleză nu cunosc ora și nici sala unde o vor susține!

Astăzi are loc examenul de limbă străină pentru evaluarea națională la care sunt înscriși elevii claselor a opta din întreg județul.

Părintele unui elev, înscris la proba de limbă engleză, susținută la Școala Grigore Moisil din Ploiești, ne-a sesizat că listele au fost afișate târziu și au fost întocmite greșit!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Aseară, la ora 23:00, s-au afișat listele cu elevii înscriși, probele urmând să fie date în două tranșe, de la ora 13, respectv ora 14:30. Astăzi, la prânz, am aflat că listele au fost întocmite greșit, nefiind incluși zeci și chiar sute de elevi din tot județul. Mi se pare inadmisibil așa ceva! Stăm în curtea școlii și așteptăm...” a fost mesajul părintelui indignat.

Acesta susține că cei mai afectați sunt elevii care vin din alte localități ale județului și care vor fi nevoiți să-și petreacă întreaga zi în curtea școlii respective pentru a susține proba de limbă engleză.

Contactat de observatorulph.ro, inspectorul școlar general adjunct, Horia Toma, susține că de vină pentru această situație sunt reprezentanții școlilor generale: ”Școlile au avut termen până ieri dimineață să ne trimită listele. Multe au fost greșit întocmite, altele trimise târziu, aseară, la ora 20:00. Facem tot posibilul ca situația să fie rezolvată urgent”.

Acesta are și un mesaj pentru părinți: să-și păstreze calmul pentru că niciun elev nu va pleca astăzi acasă fără să fie examinat.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

13 ambulanțe noi vor sosi în Prahova

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit o veste bună la sfârșit de an. Săptămâna aceasta vor fi repartizate în județ 13 ambulanțe noi, tip B, dintre care una cu tracțiune integrală. Vestea...