cass.jpg

Pacienții nu mai pot fi consultați, operați sau primi rețete din cauza unor probleme informatice ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Motivul? De peste o săptămână, calitatea de asigurat nu poate fi verificată oficial, platforma informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate fiind blocată.

Situația era previzibilă, atât timp cât contractul de mentenanță a sistemului informatic ar fi expirat din 1 aprilie.

Problemele tehnice au bulversat întregul sistem sanitar prahovean de la medici de familie, spitale, farmacii până la pacienți. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, aceștia nu mai pot fi consultați sau primi medicamente pentru că medicii de familie, farmaciile sau spitalele nu au nicio garanție că-și vor recupera banii de la Casa de Asigurări de Sănătate atât timp cât nu pot face raportările!

Abia aseară, pe site-ul Casei de Asigurări a apărut un comunicat privind ”măsuri pentru remedierea fluctuaţiilor apărute în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS)”, însă până la ora publicării acestei știri sistemul este în continuare ”picat”.

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.