cass.jpg

Pacienții nu mai pot fi consultați, operați sau primi rețete din cauza unor probleme informatice ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Motivul? De peste o săptămână, calitatea de asigurat nu poate fi verificată oficial, platforma informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate fiind blocată.

Situația era previzibilă, atât timp cât contractul de mentenanță a sistemului informatic ar fi expirat din 1 aprilie.

Problemele tehnice au bulversat întregul sistem sanitar prahovean de la medici de familie, spitale, farmacii până la pacienți. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, aceștia nu mai pot fi consultați sau primi medicamente pentru că medicii de familie, farmaciile sau spitalele nu au nicio garanție că-și vor recupera banii de la Casa de Asigurări de Sănătate atât timp cât nu pot face raportările!

Abia aseară, pe site-ul Casei de Asigurări a apărut un comunicat privind ”măsuri pentru remedierea fluctuaţiilor apărute în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS)”, însă până la ora publicării acestei știri sistemul este în continuare ”picat”.

 

 


IT&C
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Probleme cu Facebook Messenger

Milioane de utilizatori nu pot accesa Facebook Messenger, din cauza unor probleme tehnice cu care se confruntă compania. Probleme sunt și în România. Utilizatorii se plâng că nu pot intra în conturi sau...

Național
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cozi imense la înscrierea la Medicină şi la ASE

Mii de absolvenţi de liceu au venit să îşi depună dosarele pentru înscriere la Facultatea de Medicină. Tinerii spun că vor să profeseze în spitalele din România, pentru că ţara noastră are nevoie de...