În mai multe locuri de joacă din Ploiești au apărut anunțuri prin care SGU Ploiești avertizează că acestea au fost scoase din funcțiune pentru că nu mai sunt sigure pentru copii. Părinții sunt revoltați de incompetența autorităților locale.
Un astfel de caz a fost publicat de observatorulph.ro aici: Fără locuri de joacă la Ploiești. ”Dacă nu suntem în stare să îngrijim un parc, îl inchidem?!”
Pe Facebook au apărut numeroase reclamații și sesizări ale părinților, revoltați că nu-și mai pot duce copiii în locurile de joacă din Ploiești. Printre aceștia se numără și DJ-ul Radio Prahova, Bubanu Prahoveanu, care a postat un text dur la adresa autorităților:
”Mi-e scârbă!
Ăsta este felul în care administrația unui oraș din România anului 2018 înțelege să rezolve problema unui loc de joacă care nu întrunește normele de siguranță :
O coală A4 spânzurată într-un pom.
„Loc de joacă scos din funcțiune”.
Atât.
Fix același anunț vreau să-l văd pe ușile birourilor voastre, căpușelor!
Birourile alea transformate de ani de zile în locuri de joacă pe banii noștri.
Prea mulți ani…”
La solicitarea observatorulph.ro pentru un punct de vedere, conducerea SGU Ploiești a venit cu următoarea explicație:
În conformitate cu Dispoziția Primarului municipiului, nr.6854/2017, și HCL nr.309/2017, au fost inventariate obiectele de joacă și identificate cele in stare avansată de deteriorare, fapt care nu mai permite repararea acestora astfel încât să fie utilizate de copii, în siguranță.
Astfel, pentru a preveni incidentele neplăcute, s-a luat decizia de a informa publicul în acest sens, urmând să se realizeze dezafectarea obiectelor de joacă în mod etapizat. Această hotărâre s-a luat și în urma sesizărilor cu privire la unele obiecte de joacă deteriorate, care nu mai pot fi reparate, procedura de ridicarea a lor fiind în derulare.
Totodată, în cazul în care sunt identificate obiecte de joacă deteriorate parțial, care mai pot fi reparate astfel încât să nu creeze probleme din punct de vedere al siguranței, acestea sunt ridicate de personalul societății, transportate la sediu, reparate și reamplasate în locurile respective.
Reiterăm faptul că, societatea noastră nu poate achiziționa obiecte de joacă noi, ci numai repara/recondiționa aceste obiecte. În cazul imposibilității recondiționării lor, obiectele de joacă sunt ridicate și depozitate la sediul societății, până la dispozițiile viitoare.
Pe această cale, facem apel la cetățeni să înțeleagă faptul că aceste măsuri sunt destinate protejării copiilor și prevenirii incidentelor neplăcute. În situația în care, la dispoziția societății noastre vor fi puse obiecte de joacă noi pentru a fi amplasate în locurile de joacă din municipiu, personalul societății va duce la îndeplinire această dispoziție.