d8f7f9ac-bf46-4d8e-adde-504744203e70.jpg

Ne rezumăm la a filma, fără a avea curajul să luăm atitudine în tot felul de situații care nu ne convin. 

Scene surprinse de un călător, într-un autobuz al TCE Ploiești, ne arată de ce tupeul nu are limite. Explicația este una cât se poate de simplă.

Comportamentul și limbajul celor doi copii din autobuz au determinat o doamnă respectabilă să le atragă atenția. Lipsa de educație din mediul din care provin a generat un val de vulgarități din partea celor doi țigănuși. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși nu erau singurii actori ai scenei, ceilalți călători s-au prefăcut că nu văd și nu aud, așa că efectul observației a tins către zero. Fără a folosi violența, oricine ar fi putut ”să-i ia puțin de aripi” și să-i pună la respect. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, micuții viteji vor crește netulburați, iar în viitor vor face ”legea”, oriunde s-ar afla.

Lașitatea și lipsa de spirit civic, trăsături specifice multora dintre semenii noștri, ne garantează un viitor în care mersul pe stradă va fi o adevărată aventură.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.