bfb7812e-2cbc-4abb-a798-752bcd842e92.jpg

Nu sunt puține cazurile în care casele părăsite au devenit adăpost pentru indivizi care au ajuns să își terorizeze vecinii. Au sesizat autoritățile, însă acestea se dovedesc neputincioase.

Dacă cei aflați în astfel de situații s-ar comporta civilizat, atunci nimeni nu ar avea nimic cu ei. ”Suntem oameni civilizați și nu vrem să vedem pe nimeni aruncat în stradă, dar nici să ajungem în situația în care să nu putem locui în astfel de zone.”, ne-au spus oamenii.

O astfel de sesizare vine și de pe strada Democrației, din Ploiești:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Pe strada Democrației,43-45, peste drum de CEC și farmacie, există o casă părăsită, care de câțiva ani a fost ocupată abuziv de niște țigani. Aceștia au în jur de 8 copii, care locuiesc la adresa respectivă.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Este o cocioabă improvizată care arata oribil. Tatal, Iorgu Mihai Adrian este proaspăt ieșit din pușcărie pentru furt. Sunt agresivi, înjură, fură, iar fetele cerșesc în fața magazinului Profi de pe Lupeni.

Sunt branșați ilegal la apă, curent - un fir care coboară în curte direct de pe stâlp și trăiesc toți în această cocioabă. Am făcut o sesizare la Poliție și la Primărie și mi s-a răspuns că această casă este a unui om care a avut o firmă acolo, a dat faliment și nu îl mai intereseaza nimic.

Casa are și curte, cred că sunt în jur de 500 de m care se afla în parc. Nu se poate face nimic? Iarna mai pleacă in altă parte la cerșit și cum dă putin căldura, se întorc la această casa. Fac scandal în parc, copiii sunt murdari, nu se duc la școală și fac numai nenorociri în zonă.

Vă rog din suflet, faceți ceva să dispară din această casă părăsită. Poliția a spus că e proprietate privată și nu poate face nimic.”

Așa arată una dintre sesizările venite din zona cu pricina. Știm că astfel de situații sunt destul de greu de gestionat, însă nu imposibil. De aceea facem un apel la Primăria Ploiești, Poliția Locală și Poliția Mun. Ploiești pentru a încerca să rezolve această problemă, înainte ca vecinii ”să-și facă singuri dreptate.” 

Revenim cu răspunsurile autorităților.

bfb7812e-2cbc-4abb-a798-752bcd842e92.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.