ger.jpg

Meteorologii au emis o avertizare meteo valabilă pentru Prahova până joi, 22 martie, ora 10. Vremea va fi deosebit de rece, cu precipitații în general moderate cantitativ, care vor favoriza producerea poleiului.

La Ploiești va mai ninge până vineri inclusiv, însă stratul de zăpadă care se va depune nu va fi unul consistent. Maximele se vor situa între 0 și 2 grade, iar minimele între -2 și -7 grade.

Vremea se va încălzi începând de luni, 26 martie, când mercurul din termometre va indica la amiază 7 grade. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

INFORMARE METEOROLOGICĂ 

Vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

 


Viața Prahovei
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Cutremur în marți dimineață în Prahova

Un cutremur cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter a avut loc, marţi dimineața, în Prahova, seismul fiind înregistrat la ora 07.03, potrivit INFP.  Seismul s-a produs la o adâncime de 23 de kilometri și...