Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

DNA-Ploiesti.jpg

Acum doi ani, DNA Ploiești anunța printr-un comunicat de presă că Fieraru Ștefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploiești a pretins și primit materiale și lucrări de construcții și o raclă din cimitir pentru a interveni într-un dosar al cărui inculpat era chiar denunțătorul magistratului.

Comunicatul DNA Ploiești din 22 decembrie 2015:

”În cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ștefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploiești, a pretins și primit de la o persoană (denunțător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcție și manopera unor lucrări efectuate la două imobile deținute de magistrat și familia acestuia în municipiul Ploiești, precum și contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploiești, toate în valoare de 231.443 lei. În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunțătorului că își va exercita influența pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluționare o cauză penală în care denunțătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluții favorabile acestuia din urmă”.

După doi ani, fostul judecător, în prezent avocat în Baroul Prahova, a fost achitat.

Potrivit Ziarului Prahova, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești, instanța de fond care a judecat acest dosar, au decis, săptămâna trecută, să îl achite pe fostul judecător Ștefan Fieraru, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, de care fusese acuzat de procurorii anticorupție de la Ploiești, dispunând și ridicarea sechestrului asigurător care fusese instituit de procurori în această cauză. Soluția dată de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de către DNA.


Social
  • Vineri, 23 Martie 2018
  • De Roxana Tănase

Trafic de coșmar la Ploiești. FOTO-VIDEO

Ninsoarea abundentă și viscolul fac aproape inutile acțiunile de deszăpezire la Ploiești. Se circulă în condiții de iarnă grea, autoritățile sfătuind șoferii să nu plece la drum decât dacă este...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești