alunecare_53227000.jpg

O persoană a fost evacuată după ce în urmă cu o săptămână s-a produs o alunecare de teren în zona Seciu. La acea dată, comisia care s-a deplasat la fața locului a constatat că o casă este afectată de alunecarea de teren, reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții stabilind că locuința este grav afectată și nu mai prezintă siguranţă în exploatare.

După lungi discuții cu proprietara construcției, autoritățile locale au reușit să o convingă să se mute, ca soluție temporară fiindu-i oferită o cameră la Căminul Cultural. În Prahova au mai existat alunecări și la Drajna.

”Toate zonele afectate de alunecări sunt monitorizate. În cazul în care comitetele locale pentru situații de urgenţă ne aduc la cunoştinţă fenomene de alunecări/tasări de teren, în cel mai scurt timp este convocată comisia de specialitate pentru a se deplasa pe teren și se stabilesc măsurile care se impun. Până în prezent, la Boldesti-Scăeni este singura situație în care s-a impus evacuarea unei persoane", a declarat pentru Observatorulph.ro Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.