gripa-prahova-masuri-recomandari-prahova.jpg

Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis astăzi un set de recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Statistica este însă îngrijorătoare cu privire la infecțiilor acute ale căilor respiratorii.

În ultima săptămână, respectiv în perioada 5 - 11 februarie 2018, în Prahova au fost înregistrate 5.725 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii, în circa 100 de cazuri fiind necesară internarea. 

Tot în aceeași perioadă au fost înregistrate 1.118 pneumonii, în 114 situații fiind necesară internarea. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Val de viroze respiratorii în Prahova

Cât privește gripa, care s-a soldat până acum cu 22 de decese la nivel național, în Prahova au fost confirmate opt cazuri, dintre care trei au fost confirmate clinic, iar în cinci cazuri a fost identificat virusul B. Din fericire, la Prahova nu s-a înregistrat niciun deces.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a lansat astăzi un set de măsuri pentru prevenirea bolii, atât la nivelul spitalelor, dar și pentru populație.

Astfel, pentru unitățile cu paturi din Prahova se recomandă reducerea programului de vizitare al bolnavilor, iar accesul vizitatorilor în spitale se va face obligatoriu cu echipament de protecție, respectiv halat, mască și botoși. 

Citește și: Măsuri speciale la Spitalul Județean Ploiești din cauza gripei: program redus de vizitare a bolnavilor și echipament obligatoriu

Totodată, la intrarea în tură, obligatoriu, la nivelul spitalelor va avea loc triajul epidemiologic al personalului medical, fiind continuat programul de vaccinare al medicilor și asistenților și punându-se accent și mai mare pe operațiunile de curățenie și dezinfecție a spațiilor.

Populației i se recomandă, pe cât posibil, să evite aglomerația, iar în special persoanele cu risc, respectiv copiii, bătrânii și femeile gravide, precum și bolnavii cronici, să se vaccineze antigripal.

Nu în ultimul rând, în această perioadă se recomandă o alimentație bogată în vitamine și săruri minerale, iar în cazul apariției primelor simptome se recomandă prezentarea la medicul de familie.

recomandari-dsp-gripa-1.png

dsp-2-prahova.jpg

dsp-prahova-3.png


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.