fbpx

cum-ne-putem-feri-de-capuse-12641782.jpg

Vremea neobișnuit de caldă pentru perioada de iarnă a ”reactivat” căpușele din parcurile din Ploiești mai devreme cu aproape două luni.

Astfel, tot mai mulți proprietari de animale de companie au fost nevoiți să ajungă mai devreme la farmaciile veterinare pentru a cumpăra tratamente anti-căpușe. ”Am ieșit cu câinele meu în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia și am observat că luase mai multe căpușe. Medicul veterinar mi-a spus că acestea au devenit active mai devreme cu aproape două luni decât în mod obișnuit, din cauza temperaturilor mari de la începutul lunii februarie” ne-a transmis cititorul Daniel Popa. 

Autoritățile locale nu au mai efectuat de câțiva ani dezinsecții pe domeniul public din Ploiești, după expirarea contractului DDD.

Potrivit specialiștilor, citați de Agerpres, căpuşele se “simt” foarte bine la temperaturi cuprinse între 5-6 minim şi 10-12 grade Celsius. În acest fel, bolile transmise de către acestea, pot să apară mai devreme de perioada aşteptată, de risc, care este primăvara. Astfel, există un pericol real de transmitere a bolilor vectoriale precum Babesioza, Anaplasmoza, Borelioza şi Ehrlichioza.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Auto-moto
  • Marți, 19 Februarie 2019
  • De Roxana Tănase

Accident rutier pe strada Anotimpului din Ploiești

Accidentul rutier a avut loc marți seară , pe strada Anotimpului, din Ploiești, după ce două autoturisme au intrat în coliziune. O persoană a sunat la 112 și a anunțat evenimentul rutier, precizând că o...

Social
  • Marți, 19 Februarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Intervenție Apa Nova pe strada Cibinului din Ploiești

Miercuri, 20 februarie, APA NOVA Ploiesti va intrerupe alimentarea cu apa potabila, intre orele 10.00 – 13.00, pe strada Cibinului (in intervalul 10.00 - 11.30 bl. A7, A11, A12, A13, A14, A16, A17,...