cum-ne-putem-feri-de-capuse-12641782.jpg

Vremea neobișnuit de caldă pentru perioada de iarnă a ”reactivat” căpușele din parcurile din Ploiești mai devreme cu aproape două luni.

Astfel, tot mai mulți proprietari de animale de companie au fost nevoiți să ajungă mai devreme la farmaciile veterinare pentru a cumpăra tratamente anti-căpușe. ”Am ieșit cu câinele meu în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia și am observat că luase mai multe căpușe. Medicul veterinar mi-a spus că acestea au devenit active mai devreme cu aproape două luni decât în mod obișnuit, din cauza temperaturilor mari de la începutul lunii februarie” ne-a transmis cititorul Daniel Popa. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Autoritățile locale nu au mai efectuat de câțiva ani dezinsecții pe domeniul public din Ploiești, după expirarea contractului DDD.

Potrivit specialiștilor, citați de Agerpres, căpuşele se “simt” foarte bine la temperaturi cuprinse între 5-6 minim şi 10-12 grade Celsius. În acest fel, bolile transmise de către acestea, pot să apară mai devreme de perioada aşteptată, de risc, care este primăvara. Astfel, există un pericol real de transmitere a bolilor vectoriale precum Babesioza, Anaplasmoza, Borelioza şi Ehrlichioza.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Miercuri, 14 Noiembrie 2018
  • De Andra Ilie

Apa Nova Ploiești oprește apa în cartierul 9 Mai

Apa Nova Ploiești anunță întreruperea alimentării cu apă potabilă, la noapte, în cartierul 9 Mai din cauza unei avarii la conducta de distribuție din zonă. Comunicatul Apa Nova Ploiești: Joi, 15...