aboneaza-te2.png

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

cum-ne-putem-feri-de-capuse-12641782.jpg

Vremea neobișnuit de caldă pentru perioada de iarnă a ”reactivat” căpușele din parcurile din Ploiești mai devreme cu aproape două luni.

Astfel, tot mai mulți proprietari de animale de companie au fost nevoiți să ajungă mai devreme la farmaciile veterinare pentru a cumpăra tratamente anti-căpușe. ”Am ieșit cu câinele meu în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia și am observat că luase mai multe căpușe. Medicul veterinar mi-a spus că acestea au devenit active mai devreme cu aproape două luni decât în mod obișnuit, din cauza temperaturilor mari de la începutul lunii februarie” ne-a transmis cititorul Daniel Popa. 

Autoritățile locale nu au mai efectuat de câțiva ani dezinsecții pe domeniul public din Ploiești, după expirarea contractului DDD.

Potrivit specialiștilor, citați de Agerpres, căpuşele se “simt” foarte bine la temperaturi cuprinse între 5-6 minim şi 10-12 grade Celsius. În acest fel, bolile transmise de către acestea, pot să apară mai devreme de perioada aşteptată, de risc, care este primăvara. Astfel, există un pericol real de transmitere a bolilor vectoriale precum Babesioza, Anaplasmoza, Borelioza şi Ehrlichioza.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești